Industry

«The Fault in Our Stars»: ποια είναι αυτή η μικρή ταινία που ισοπέδωσε τον Τομ Κρουζ;

στα 10

H μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στην Αμερική ονομάζεται «The Fault in Our Stars», μια μικρή ταινία που έκανε εκατομμύρια Αμερικάνους να κλαίνε - μαζί και τον Τομ Κρουζ που είδε το «Στα Ορια του Αυριο» να ισοπεδώνεται στα ταμεία.

«The Fault in Our Stars»: ποια είναι αυτή η μικρή ταινία που ισοπέδωσε τον Τομ Κρουζ;

Τις τρεις τελευταίες ημέρες τα νέα ήταν κάτι παραπάνω από γνωστά: το «The Fault in Our Stars» του Τζος Μπουν με τη Σεϊλίν Γούντλεϊ και τον Ανσελ Ελγκορτ - το ζευγάρι του «Divergent», μια δακρύβρεχτη ρομαντική κομεντί με ήρωες δύο καρκινοπαθείς που ερωτεύονται παράφορα, βασισμένη στο ομώνυμο (κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Λάθος Αστέρι») best-seller του Τζον Γκριν οχι μόνο όδευε για την κορυφή του αμερικανικού box-office, αλλά είχε μετατραπεί σε ένα πραγματικό και πρωτοφανές φαινόμενο των social media και όχι μόνο.

H τεράστια επιτυχία του «The Fault in Our Stars» που τετραπλασίασε το budget του (12 εκατομμύρια δολάρια) μέσα σε τρεις ημέρες, βασίζεται σύμφωνα με τις στατιστικές, στο νεαρό γυναικείο κοινό που υπήρξε και ο κύριος λόγος που το βιβλίο του Γκριν έγινε best-seller, με ποσοστό περισσότερο από το 80%, πιο μπροστά ακόμη και από το ιστορικό 72% του πρώτου «Twilight». Επίσης το κοινό κάτω των 25 ετών που είδε το «The Fault in Our Stars» αποτελεί το 79% των θεατών του.

2

Ετσι με 48.2 εκατομμύρια δολάρια, το «The Fault in Our Stars» πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση του τριημέρου, αφήνοντας πίσω του το «Maleficent» που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 33.8 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας φτάσει ήδη στην Αμερική τα 127 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση, το «Στα Ορια του Αύριο» του Νταγκ Λάιμαν με τον Τομ Κρουζ έζησε την απόλυτη αντίφαση: ενώ όλοι συνηγορούν για ένα από τα καλύτερα, πιο έξυπνα και διασκεδαστικά blockbusters του φετινού καλοκαιριού, οι θεατές δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που αναμενόταν, χρεώνοντας το φιλμ με μια πρωτοφανή αποτυχία. Οι συνολικές του εισπράξεις στο τριήμερο έφτασαν τα 29.1 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που δεν λέει πολλά αν κάποιος δεν γνωρίζει τον προϋπολογισμό του που άγγιξε τα 180 εκατομμμύρια δολάρια.

Το «The Fault in Our Stars» είναι προγραμματισμένο να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Ιουνίου από την Odeon.


Διαβάστε ακόμη: