Buzz

Το παγκάκι που έγινε διάσημο από το «Το Λάθος Αστέρι»... εξαφανίστηκε!

στα 10

Το παγκάκι στο Αμστερνταμ όπου γυρίστηκε το διάσημο φιλί του πρωταγωνιστικού ζευγαριού στο «Λάθος Αστέρι» έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί...

Το παγκάκι που έγινε διάσημο από το «Το Λάθος Αστέρι»... εξαφανίστηκε!

«Το Λάθος Αστέρι» το ρομαντικό εφηβικό μελόδραμα του Τζος Μπουν που έγινε το απόλυτο χιτ της εποχής, έχει μία σκηνή που έχει γραφτεί ανεξίτηλα στις ρομαντικές καρδιές του νεανικού του κοινού. Αυτή στο παγκάκι, στις όχθες των καναλιών του Leidsdegracht του Αμστερνταμ, όπου οι η Χέιζελ και ο Γκας φιλιούνται. Η σκηνή του φιλιού είναι τόσο κομβική που έγινε πόστερ, μπήκε ως κεντρικός άξονας του trailer και, από ό,τι φαίνεται, ξεκίνησε ένα ρεύμα τουριστών που με χάρτες της πόλης στα χέρια ψάχνουν τους τελευταίους μήνες την ακριβή τοποθεσία, αυτό το παγκάκι, για να φωτογραφηθούν.

Ντροπιασμένη σήμερα η πόλη του Αμστερνταμ παραδέχεται δημοσίως ότι... το παγκάκι λείπει. Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου του Αμστερνταμ, Στίβεν βαν ντε Χεκ, ομολογεί ότι οι κινηματογραφικοί τουρίστες έκαναν γνωστό, μετά από ερωτήσεις τους στο δήμο, ότι το παγκάκι της ταινίας δεν υπάρχει πια - αλλά στη θέση του βρίσκεται μία τεράστια γλάστρα.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για κλοπή (κάποιοι ρομαντικοί φανς το ξήλωσαν και το πήραν σπίτι τους, ή κάποιος κυνικός θα το ποστάρει σε λίγο στο ebay) ή για παράλειψη των δημοτικών αρχών να ενημερώσουν ότι το παγκάκι λείπει λόγω επισκευών. Μία εκδοχή που οι αρχές επίσης ερευνούν είναι ότι οι τουρίστες δημιούργησαν τόσο μεγάλη και αθέμιτη κίνηση και φασαρία στην περιοχή, που οι ίδιοι οι κάτοικοι «εξαφάνισαν» το τουριστικό θέλγητρο.

1

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παγκάκι δε βρίσκεται στη θέση του εδώ κι έναν μήνα περίπου.

«Είναι λίγο αμήχανο αυτό που συμβαίνει» ομολόγησε ο βαν ντερ Χεκ, «γιατί συνήθως ξέρουμε ακριβώς που είναι τα παγκάκια - αν βρίσκονται για επισκευές, ρετουσάρισμα κλπ. Αυτό όμως εξαφανίστηκε. Ομως δεσμευόμαστε να το έχουμε αντικασταστήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες...»

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική απογοήτευση που περιμένει τους φανς της ταινίας, οι οποίοι επισκέπτονται το Αμστερνταμ ψάχνοντας τα σημεία που απεικονίζονται στην ταινία. Οι σκηνές που υποτίθεται ότι διαδραματίζονται στο σπίτι της Αν Φρανκ, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, στην ουσία γυρίστηκαν σε στούντιο. Η σκηνή ενός ακόμα φιλιού, στη σοφίτα του σπιτιού, δε θα μπορούσε να έχει συμβεί, καθώς η σοφίτα είναι κλειστή για τους επισκέπτες του μουσείου.

«Μας ρωτούν συνεχώς αν μπορούν να ανέβουν στη σοφίτα για να βγάλουν μία φωτογραφία» λέει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του μουσείου, Ανμαρί Μπέκερ. «Ετσι ξεχωρίζουμε τον κινηματογραφικό τουρισμό, από τον κανονικό...»

Διαβάστε την κριτική του Flix για «Το Λάθος Αστέρι».

κι επίσης:


«The Fault in Our Stars»: ποια είναι αυτή η μικρή ταινία που ισοπέδωσε τον Τομ Κρουζ;