Buzz

Ακούστε τα τραγούδια του Τομ Γιορκ των Radiohead από το «Suspiria»

στα 10

Ανεξάρτητα από το τι άποψη θα σχηματίσει κανείς για την πολυσυζητημένη ταινία τρόμου του Λούκα Γκουαντανίνο, το soundtrack αποτελεί από μόνο του γεγονός.

Ακούστε τα τραγούδια του Τομ Γιορκ των Radiohead από το «Suspiria»

Το ριμέικ του «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο από τον Λούκα Γκουαντανίνο είναι μάλλον καταδικασμένο να διχάσει κοινό και κριτικούς περισσότερο από κάθε άλλη φετινή ταινία, κάτι που έχει ήδη φανεί από την υποδοχή που έλαβε στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου έκανε πριν από λίγο καιρό την πρεμιέρα του. Και σίγουρα το τεράστιο hype που έχει δημιουργηθεί για το φιλμ καιρό πριν ξεκινήσουν καν τα γυρίσματα κατέχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πάντως, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το «Suspiria» αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, ανεξάρτητα από τη γνώμη που θα σχηματίσει τελικά κανείς για την ίδια την ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από το soundtrack που υπογράφει ο Τομ Γιορκ των Radiohead, στην πρώτη του απόπειρα να γράψει πρωτότυπη μουσική επένδυση για μια ταινία – έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστεί το αξέχαστο, επιβλητικό soundtrack που είχε δημιουργήσει το progressive rock ιταλικό συγκρότημα των Goblin για το φιλμ του Αρτζέντο.

Διαβάστε ακόμη: Και ο Ντάριο Αρτζέντο τι πιστεύει τελικά για τη «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο;

Suspiria 607

Ευτυχώς, όμως, ο Τομ Γιορκ –όπως και το ίδιο το ριμέικ του Γκουαντανίνο– δεν προσπαθεί με κανέναν τρόπο να μιμηθεί την ταινία του 1977, και το αποτέλεσμα διεκδικεί μια απόλυτα αυτόνομη θέση ως μουσική κυκλοφορία, καλλιεργώντας παράλληλα την πολυπόθητη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που απαιτεί ένα τέτοιο φιλμ.

Αναμένοντας την έξοδο της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου, ακούστε παρακάτω τα δύο πρώτα τραγούδια του Τομ Γιορκ που έχουν γίνει διαθέσιμα από το soundtrack. Το άλμπουμ του soundtrack θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 26 Οκτωβρίου.



Διαβάστε ακόμη

Suspiria 607