Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2015: Τρεις γυναίκες μιλούν στην κάμερα για το «Το Τραγούδι των Ανθρώπων»

στα 10

Δυο γυναίκες σκηνοθέτες και η πρωταγωνίστριά τους μιλούν στην κάμερα του Flix για το πώς μια προσφυγική ιστορία διαρκείας μπορεί ακόμα να είναι επίκαιρη.

Θεσσαλονίκη 2015: Τρεις γυναίκες μιλούν στην κάμερα για το «Το Τραγούδι των Ανθρώπων»

«Δε χαίρομαι που η ταινία μας είναι επίκαιρη, δεν είναι κάτι που με κάνει περήφανη...» Δυο γυναίκες σκηνοθέτες, η Γαλλίδα Μπενεντίκτ Λιενάρ κι η Περουβιανή Μέρι Χιμένες, συνήθως δημιουργοί ντοκιμαντέρ, στράφηκαν στη μυθοπλασία με το «Τραγούδι των Ανθρώπων» για να καταγράψουν μια ιστορία πιο πραγματική κι απ' την αλήθεια. Στην ταινία τους, μια ομάδα προσφύγων από κάθε άκρη του κόσμου, εγκαθίσταται μέσα σε μια εκκλησία και ξεκινά, ως κολλεκτίβα, απεργία πείνας για να διεκδικήσει πολιτικό άσυλο. Στο κέντρο της, η Εσμά προσπαθεί όχι μόνο ν' αντέξει, αλλά να καταλάβει και το γιατί η επιβίωση πρέπει να μεταφράζεται σε στοίχημα εξουσίας. Οι δυο σκηνοθέτες και η πρωταγωνίστριά τους, η ιρανικής καταγωγής Γερμανίδα ηθοποιός Μαριάμ Ζαρέ, μίλησαν στο Flix για το τι σημαίνει σήμερα ομαδική δράση.

Πατήστε το play:

Δείτε ακόμη να μιλούν στην κάμερα του Flix:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.