Buzz

«The Souvenir»: Τρέιλερ για την ταινία που μας αποκάλυψε το ταλέντο της κόρης της Τίλντα Σουίντον, Ονορ Σουίντον-Μπερν

στα 10

Το υπέροχο φιλμ της Τζοάνα Χογκ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο διεθνές διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς.

«The Souvenir»: Τρέιλερ για την ταινία που μας αποκάλυψε το ταλέντο της κόρης της Τίλντα Σουίντον, Ονορ Σουίντον-Μπερν

Λένε πως το μήλο πέφτει κάτω απ’ τη μηλιά. Κάτι που ισχύει σίγουρα για την κόρη της Τίλντα Σουίντον, Ονορ Σουίντον-Μπερν, η ερμηνεία της οποίας στο «The Souvenir» της Τζοάνα Χογκ υπήρξε ένα από τα θέματα συζήτησης στο Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του.

Στη μόλις δεύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση (μετά το «Είμαι ο Ερωτας»), η Σουίντον Μπερν κέρδισε τις εντυπώσεις ερμηνεύοντας μια νεαρή γυναίκα-φοιτήτρια κινηματογράφου που ζει τον πρώτο της μεγάλο έρωτα με έναν μυστηριώδη, μεγαλύτερό της άνδρα, ο οποίος αποδεικνύεται χαρισματικός αλλά ολότελα αναξιόπιστος. Για χάρη του, η Τζούλι απομακρύνεται από τους φίλους της και αναγκάζεται να δανειστεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τους γονείς της (η ίδια η Τίλντα Σουίντον υποδύεται τη μητέρα της), παραδομένη ολοκληρωτικά στη σχέση τους και στις δικές του ανάγκες, και θέτοντας σε κίνδυνο τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

Διαβάστε ακόμη: Η κόρη της Τίλντα Σουίντον, Ονορ Σουίντον-Μπερν είναι το αστέρι του Φεστιβάλ του Σάντανς

The Souvenir 607

Με φόντο τη δεκαετία του ’80, και βασισμένη σε προσωπικές, επώδυνες εμπειρίες της σκηνοθέτιδας Τζοάνα Χογκ από την εποχή των σπουδών της, η ταινία υπήρξε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στο Σάντανς (όπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα) και στη φετινή Μπερλινάλε, με την ταινία να έχει αγοραστεί για διανομή στην Αμερική και τη δημιουργό της να ετοιμάζει ήδη μια συνέχειά της.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Souvenir», από την ανταπόκριση στο Φεστιβάλ Βερολίνου

The Souvenir 607

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Βρετανίδα Χογκ διαθέτει ένα αδιαμφισβήτητο ένστικτο στην ανακάλυψη νέων ταλέντων, καθώς εκείνη ήταν που ανέδειξε πρώτη τον Τομ Χίντλστον, προσφέροντάς του το πεδίο για δύο εξαιρετικές ερμηνείες στις δύο πρώτες της ταινίες, «Unrelated» και «Archipelago».

Το «The Souvenir» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 17 Μαΐου και μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

The Souvenir 607