Buzz

Να γιατί το «The Martian» είναι πράγματι κωμωδία

στα 10

Kερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία/Μιούζικαλ η «Διάσωση» του Ρίντλεϊ Σκοτ μας προβλημάτισε. Μήπως είναι κωμωδία και δεν το είχαμε καταλάβει; Ενα βίντεο λύνει την παρεξήγηση...

Να γιατί το «The Martian» είναι πράγματι κωμωδία

Είχε προηγηθεί και το Α' Ανδρικού Ρόλου στον... κωμικό Ματ Ντέιμον. Κανείς όμως δεν έχασε το ειρωνικό φλέγμα του Ρίντλεϊ Σκοτ όταν ανέβηκε στη σκηνή του Beverly Hilton Hotel για να παραλάβει (ως παραγωγός) τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία/Μιούζικαλ για το «The Martian» («Η Διάσωση»). «Κωμωδία ε; Μάλιστα...ΟΚ. Ευχαριστώ...»

Θυμηθείτε τι συνέβη στην απονομή: Χρυσές Σφαίρες 2016

the martian comedy 607

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, προσπαθώντας να στριμώξει όσες περισσότερες επιλογές μπορεί, τοποθετεί ταινίες στην κατηγορία της κωμωδίας, οι οποίες δεν ανήκουν εκεί - άλλες φορές τραβώντας λίγο τα όρια, κι άλλες αυθαιρετώντας. Επίσης, ναι, υπάρχει χιούμορ σε στιγμές του «The Martian». Η απόφαση των Χρυσών Σφαιρών όμως περισσότερο είχε να κάνει με δημόσιες σχέσεις: ήθελαν να βραβεύσουν την ταινία, δεν μπορούσαν όμως να το κάνουν με τον ανταγωνισμό που υπήρχε στη δραματική κατηγορία. Για παράδειγμα, ο Ματ Ντέιμον θα έχανε απέναντι στο Ντι Κάπριο. Τώρα πήρε ένα βραβείο, έστω κι έτσι.

the martian comedy 607 2

Δείτε κι αυτό: Το βίντεο με τις μιμήσεις 17 Χολιγουντιανών ηθοποιών που έγινε viral!

Οπως ήταν φυσικό τα social media πήραν φωτιά. Από σοβαρές κριτικές μέχρι ξεκαρδιστικά posts, memes και GIFS, χιλιάδες σινεφίλ στον κόσμο σατίρισαν «την κωμωδία The Martian». Να όμως πώς ένας YouTuber (PayingforMovies) έφτιαξε ένα βίντεο που στηρίζει την απόφαση των Χρυσών Σφαιρών κι αποδεικνύει ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ έφτιαξε την κωμωδία της χρονιάς.

Δείτε το:


Διαβάστε ακόμη: