Buzz

Το «The Idiot» της Ελίφ Μπάτιμαν μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη από την Σάντι Ταν

στα 10

Μετά την τεράστια επιτυχία του ντοκιμαντέρ της «Shirkers», η Σάντι Ταν επιστρέφει με ένα αρκετά φιλόδοξο πρότζεκτ.

Το «The Idiot» της Ελίφ Μπάτιμαν μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη από την Σάντι Ταν

Χρειάστηκαν 27 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ταινία της Σάντι Ταν για να αναγνωριστεί ως μια από τις πιο ταλαντούχες σκηνοθέτηδες της γενιάς της και να κάνει τους πάντες να μιλάνε για αυτή μετά και το γλυκόπικρο, βαθιά σινεφίλ και μελαγχολικό ντοκιμαντέρ της «Shirkers», το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε πέρσι στο Sundance, και προβάλλεται ήδη στο Netflix.

Το επόμενο πρότζεκτ της δείχνει να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον με την ίδια να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο ημιαυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Ελίφ Μπάτιμαν «The Idiot». Η Αμερικανίδα συγγραφέα, Τουρκικής καταγωγής, δημοσίευσε το μυθιστόρημά της το 2017, το οποίο ήταν υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ το 2018, και μιλάει για την ιστορία μιας φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ η οποία ερωτεύεται με έναν μεγαλύτερο φοιτητή μαθηματικών από την Ουγγαρία και την οποία αφηγείται μέσω μιας σειράς από emails.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπάρι Τζένκινς φέρνει τον μύθο που ήταν ο Αλβιν Εϊλι, στην οθόνη

sandi tan 607 Η Σάντι Ταν.

Σε μια συνέντευξή στο The Cut, η Ταν αποκάλυψε πως η ταινία θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την προηγούμενή της ταινία, την οποία περιγράφει ως «το “Twilight” για έξυπνες και δημιουργικές γυναίκες. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία είναι πανέξυπνη αλλά τελείως ηλίθια όσο αφορά την αγάπη – γι’ αυτό είναι και η ηλίθια. Και παρασύρεται σε μια δύνη πάθους με αυτόν τον άντρα, ο οποίος μέχρι το τέλος την καταστρέφει. Αλλά αντί να μεταμορφωθεί σε βρικόλακα, γίνεται καλλιτέχνης. Και το να παρακολουθείς αυτή την μεταμόρφωση είναι ένα υπέροχο πράγμα.»

Η Ταν συνεχίζει λέγοντας πως οραματίζεται την κινηματογραφική μεταφορά του «The Idiot» ως «τον “Δεσμώτη του Ιλλίγου” του Αλφρεντ Χίτσκοκ αλλά από την ματιά μια γυναίκας.» Επίσης την βλέπει ως μια νεανική εκδοχή της «Αόρατης Κλωστής» του Πολ Τόμας Αντερσον με τα βουκολικά στοιχεία του «Να Με Φωνάζεις με τ ’Ονομά Σου» και τα θεμέλια του «Lady Bird».

Ολο αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά σουρεαλιστικό αλλά αν η Ταν καταφέρει να συνδυάσει αυτά τα στοιχεία μαζί σε μια ταινία όπως ακριβώς τα οραματίζεται, τότε δεν αποκλείουμε άλλη μια σίγουρη επιτυχία της. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για το καστ της ταινίας και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την ώρα είναι να αναμένουμε περισσότερα.

Διαβάστε ακόμη:

the idiot 607