Buzz

To πρώτο teaser της «Πρώτης Κάθαρσης» αναρωτιέται τι κάνει την Αμερική σπουδαία

στα 10

Ναι, τελικά οι δημιουργοί της σειράς ταινιών «The Purge» δεν φαίνεται να μασάνε και πολύ τα λόγια τους για το πολιτικό μήνυμα που θέλουν να περάσουν.

To πρώτο teaser της «Πρώτης Κάθαρσης» αναρωτιέται τι κάνει την Αμερική σπουδαία

Update 7/4: Δείτε στο τέλος του άρθρου το νέο τρέιλερ της ταινίας.

H τριλογία ταινιών τρόμου της «Κάθαρσης» είναι αρκετά αμφιλεγόμενη. Κάτω από την trashy, γεμάτη αίμα και βία αισθητική της, που πολλές φορές φλερτάρει με αυτήν του torture porn, όπου η κυβέρνηση αφήνει το ελεύθερο για μια νύχτα το χρόνο να γίνονται όλα τα εγκλήματα χωρίς καμία ποινική δίωξη, υπάρχει ένα βαθιά ριζωμένο πολιτικό μήνυμα. Ενα μήνυμα που οι δημιουργοί της ποτέ δεν δίστασαν να το προωθήσουν με την πρώτη ευκαιρία που έβρισκαν.

Ετσι, μετά το «Κάθαρση: Ετος Εκλογών» (με αρκετά υπονοούμενα για το κλίμα λίγο πριν από τις εκλογές του 2016 στην Αμερική), αυτό το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία της σειράς με τίτλο «Η Πρώτη Κάθαρση». Συνεχίζοντας την παράδοση των πολιτικοποιημένων μηνυμάτων, το πρώτο πόστερ θυμίζει αρκετά το καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» που φοράει ο Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του, ενώ το teaser της ταινίας φέρνει κάτι από την πολιτική καμπάνια του Προέδρου Τραμπ. Και τα δύο κυκλοφόρησαν λίγο μετά το διάγγελμα του Τραμπ προς τον αμερικανικό λαό που έγινε χτες. Τυχαίο;

Διαβάστε ακόμα: Το πνεύμα του «Blade Runner» είναι ζωντανό στο πρώτο τρέιλερ για το «Mute» του Ντάνκαν Τζόουνς

the first purge 607

«Τι κάνει την Αμερική σπουδαία;» ακούγεται κάποιος να λέει στο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. «Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Οι Αμερικανοί κάνουν την Αμερική σπουδαία» συνεχίζει, δείχνοντας εικόνες από μια Αμερική που ξεχειλίζει από πατριωτισμό.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 4 Ιουλίου και τη σκηνοθεσία αυτή τη φορά έχει αναλάβει ο Τζέραλντ ΜακΜάρεϊ, ενώ το σενάριο ο Τζέιμς ΝτεΜόνακο, ο οποίος είχε γράψει και σκηνοθετήσει και τις τρεις προηγούμενες ταινίες της σειράς. Πρωταγωνιστούν οι Ι’λαν Νοέλ, Λεξ Σκοτ Ντέιβις, Λούνα Λόρεν Βέλεζ και η Μαρίζα Τομέι.


Update 7/4: Το νέο τρέιλερ της ταινίας υπόσχεται να μας δείξει τι κάνει την Αμερική πραγματικά σπουδαία.


Διαβάστε ακόμα:

the first purge poster 607