Industry

Making a Killing: To «The Purge» θριάμβευσε στο αμερικάνικο box office

στα 10

Με εισπράξεις 36, 4 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν ήρθε απλά πρώτο το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι ανταγωνισμό.

Making a Killing:  To «The Purge» θριάμβευσε στο αμερικάνικο box office

Το θρίλερ του Τζέιμς ΝτεΜόνακο, μπορεί να μην είχε ούτε το budget ή ένα αληθινά μεγάλο όνομα στα credits του (αυτό είναι το πιο εμπορικό άνοιγμα ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ιθαν Χοκ στην καριέρα του), αλλά είχε το buzz (και ίσως τα google searches) που δεν έκαναν την επιτυχία του τόσο απρόβλεπτη.

Το θρίλερ του ΝτεΜόνακο, θέλει την Αμερική να βρίσκεται σε μια περίοδο γαλήνης και σχεδόν ανύπαρκτης εγκληματικότητας, με την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα και την ικανοποίηση των πολιτών της ψηλότερα από ποτέ. Ολα αυτά χάρη σε ένα ετήσιο «ξεκαθάρισμα» στην διάρκεια του οποίου για δώδεκα ώρες κανένας νόμος δεν ισχύει και η αστυνομία είναι αμέτοχη σε ότι κι αν συμβεί.

Κι αν κάθε Αμερικάνος έχει το δικαίωμα να βγάλει από μέσα του, όλη την καταπιεσμένη επιθετικότητά του και να ξεφορτωθεί ότι (και κυρίως όποιον) τον ενοχλεί, μία οικογένεια προτιμά να κλειδαμπαρώνεται στο σπίτι, περιμένοντας το φονικό αυτό δωδεκάωρο να παρέλθει.

Μέχρι την στιγμή που θα βοηθήσει έναν κυνηγημένο άντρα δίνοντάς του καταφύγιο και θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτών που είναι αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν πάση θυσία.

Δείτε το τρέιλερ.


Γυρισμένο για μόλις 3 εκατομμύρια δολάρια, βασισμένο σε μια πετυχημένη καμπάνια, το φιλμ είναι αναλογικά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Οι υπόλοιπες θέσεις στην κορυφή του box office καλύφθηκαν από το «Fast and Furious 6» που στην τρίτη εβδομάδα του έκανε 19,8 εκατομμύρια και την «Συμμορία των Μάγων» που στην δεύτερη εβδομάδα του κρατήθηκε ψηλά με 19,5 εκατομμύρια. To «Internship» με τον Βινς Βον και τον Οουεν Γουίλσον πήγε καλύτερα απ ότι αναμενόταν με 18,1 εκατομμύρια ενώ το «Μυστικό Βασίλειο του Δάσους» συμπληρώνει την πεντάδα 12,1 εκατομμύρια.

Το «After Earth» συνεχίζει να σέρνεται, ξεπερνώντας μόλις τα 46 εκατομμύρια σε συνολικές εισπράξεις, αν και η ευρεία έξοδός του στον υπόλοιπο κόσμο του έφερε άλλα 45,5 εκατομμύρια ανεβάζοντας το σύνολο των εισπράξεων του παγκοσμίως στα 140 εκατομμύρια μέχρι σήμερα. Κατι που μειώνει το μέγεθος της αποτυχίας του, αλλά που σε μια ταινία της οποίας το κόστος παραγωγής και μόνο ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια, δεν δίνει ακριβώς λόγους για χαμόγελα.