Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα σκοτεινά παραμύθια της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

στα 10

Το 2ο διήμερο Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου στο six d.o.g.s κάνει στάση στις μικρού μήκους ταινίες μιας σκηνοθέτιδας που κάνει τους εφιάλτες να μοιάζουν σέξι. Γνωρίστε την πριν τις δείτε.

Flix Team
Τα σκοτεινά παραμύθια της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη
Pigs

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη κάνει ταινίες εδώ και δυο χρόνια μόνο, αλλά το πυκνό τους σύμπαν μοιάζει να υπήρχε πάντα στο ενοχικό ανθρώπινο υποσυνείδητο. Το προκλητικό και το αρχέγονο συνδέονται σε μικρά μπαρόκ παραμύθια που μεγαλώνουν στις μύχιες σκέψεις του θεατή.

Το 2ο διήμερο Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου θα προβάλει και τις τρεις ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη την Τρίτη, 16 Απριλίου, στο six d.o.g.s. Πριν τις δείτε στην οθόνη, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και πάρτε παρακάτω μια μικρή γεύση από ανήλικο σκοτάδι.

Pigs

(πειραματικό, 13’36’’ 2011) / Δείτε το τρέιλερ

«-Τι αμαρτίες διέπραξες; -Τα πάντα , ακόμη και τη χειρότερη, τους αγαπούσα το ίδιο. -Δεν υπάρχει το ίδιο, υπάρχει λίγο πιο πολύ, λίγο πιο λίγο.»

pigs

Zodiac

(μυθοπλασία, 29’44’’ 2011) / Δείτε το τρέιλερ

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γυναίκα. Ηταν ψηλή, είχε μαύρα, μεγάλα μάτια. Κυκλοφορούσε μόνο τα βράδια. Είχε ένα φανταχτερό φόρεμα, έψαχνε αγνώστους. Αγόραζε κάστανα. Αυτή η γυναίκα είχε ένα πλουμιστό φίδι, το τάιζε κάστανα για να μεγαλώσει.»

zodiac

Arundel

(μυθοπλασία, 18’ 2012) / Διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ

«Εχει 3 μέρες που καίγομαι. Δεν μπορώ να σηκωθώ απʼ το κρεβάτι. Ιδρώνω, κανείς δεν μου αλλάζει το σεντόνι. Τα μεσημέρια μάς ταΐζουν σκυλιά. Λένε πως γιατρεύει τον πυρετό. Εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει άλλο κρέας. Εξω στην αυλή υπάρχει ένας φοίνικας. Τον βλέπω από το παράθυρό μου αλλά δεν μπορώ να πλησιάσω. Εχουν δέσει έναν σκύλο εκεί, τον έχουν ξεχωρίσει από τους άλλους γιατί είναι άρρωστος. Εσύ ανεβαίνεις ακόμα πάνω στα πεύκα;»

arundel

Δείτε το αφιέρωμα στις ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη την Τρίτη, 16 Απριλίου, στις 21.00, στο six d.o.g.s.

Διαβάστε περισσότερα για το 2ο Διήμερο Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου και βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για τα αφιερώματα του Φεστιβάλ