Buzz

Το «Σύμπτωμα» είναι μια ταινία «για όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος»

στα 10

H νέα ταινία του Αγγελου Φραντζή, έχει τρέιλερ.

Flix Team
Το «Σύμπτωμα» είναι μια ταινία «για όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος»

Λίγες μέρες πριν την ελληνική πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας» το Σύμπτωμα του Άγγελου Φραντζή, αποκαλύπτει το απόκοσμο και παράξενο σύμπαν του.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται ένα χειμώνα σε ένα απομονωμένο νησί όπου κάνει την εμφάνιση του ένα μοναχικό πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του. Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτες ενδείξεις από το «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή

Σύμπτωμα, symptom 607

«Το Σύμπτωμα είναι μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος», λέει ο Άγγελος Φραντζής, «…μια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Ένα φιλμ φανταστικού κινηματογράφου, με καρδιά μελοδράματος, που βυθίζεται στον υποσυνείδητο κόσμο μιας γυναίκας για να αγγίξει το σύμπτωμα της άγριας σύγκρουσης ανάμεσα στην ενόρμηση και την ηθική.»

Διαβάστε ακόμη: Πέντε λεπτά με τον Αγγελο Φραντζή!

Σύμπτωμα, symptom 607

Αυτήν την γυναίκα υποδύεται η Κάτια Γκουλιώνη που δίνει στην ταινία μια ξεχωριστή ερμηνεία. Η ίδια λέει για τον ρόλο της: «είναι μια ηρωίδα που πολεμάει κατ’ αρχήν με τον εαυτό της. Με έναν εσωτερικό δαίμονα. Μια γυναίκα που όσο προσπαθεί να ενδυναμώσει την πίστη της στην νίκη του τέρατος, τόσο μοιάζει να το πλησιάζει.»

Σύμπτωμα, symptom 607

Το χειμωνιάτικο τοπίο της Αμοργού και της Τήνου αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό της ταινίας με το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, που διήρκεσαν 7 εβδομάδες, να πραγματοποιείται εκεί. Τον Ιούλιο του 2014 το Σύμπτωμα, συμμετείχε ως work in progress στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και τον Νοέμβριο του 2014 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι η 4η μεγάλου μήκους ταινία («Polaroid», «Το Ονειρο του Σκύλου», «Μέσα στο Δάσος») του Άγγελου Φραντζή, ο οποίος αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του ταινία με τίτλο «Virus». Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή (Γαλλία, Ελλάδα, Λετονία), τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν το χειμώνα του 2016 στην Λετονία και την Ρωσία με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη, τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και ξένους ηθοποιούς.

Σύμπτωμα, symptom 607

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής, Σενάριο: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος – Άγγελος Φραντζής, Παραγωγή: Οι κήποι, Φιλμική, 2/35, Παίζουν οι: Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννης Νικολαίδης, Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης, Σκηνικά: Δάφνη Κούτρα, Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα, Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης, Μουσική: Coti K.

Δείτε ακόμη: Το «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή θα... εμφανιστεί στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το Σύμπτωμα θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Νοεμβρίου του 2015 και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ταινία στην επίσημη σελίδα του στο facebook.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ της ταινίας.