Industry

«Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» - Ολα όσα δεν γνωρίζατε για τον Κάιλο Ρεν (εκτός αν είστε ορκισμένοι φαν)

στα 10

Ο Κάιλο Ρεν και η Ρέι, η Αντίσταση, το Πρώτο Τάγμα και η μάχη για την ελευθερία, ξετυλίγουν το τελευταίο κεφάλαιο της νέας τριλογίας του «Πολέμου των Αστρων», σ' ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Τεστάρετε τις γνώσεις σας.

«Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» - Ολα όσα δεν γνωρίζατε για τον Κάιλο Ρεν (εκτός αν είστε ορκισμένοι φαν)

Sponsored by Samsung

Το «Star Wars - Επεισόδιο ΙΧ: Skywalker Η Ανοδος», ήρθε στους κινηματογράφους. Κι όπως φαίνεται, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία ως τo τελευταίο κεφάλαιο της νέας τριλογίας του «Πολέμου των Αστρων»: μ' αυτή την ταινία, η ιστορία που αγάπησε μια ολόκληρη γενιά φτάνει στο τέλος της.

Δείτε ακόμη: Ενα μικρό αριστούργημα: δείτε την πρώτη ακρόαση των Μαρκ Χάμιλ & Χάρισον Φορντ για το «Star Wars»

Το κινηματογραφικό σύμπαν του «Star Wars» δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τους εμβληματικούς χαρακτήρες του, αρκετοί από τους οποίους έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο σύγχρονο σινεμά. Ακόμα και στη νέα τριλογία της σειράς χαρακτήρες όπως η Ρέι, o Φιν και ο Πο Ντάμερον, ανάμεσα σε άλλους, δείχνουν να γράφουν την δική τους ιστορία μέσα από τις περιπέτειές τους σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Αλλά ένας είναι εκείνος που έχει καταφέρει να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον όλων, κυρίως για το μυστηριώδες παρελθόν του, αλλά και το μέλλον - κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπεν Σόλο, γνωστό και ως Κάιλο Ρεν.

star wars rise 607

«Κάιλο Ρεν. Ετσι τον φωνάζει ο στρατός του. Φοράει μαύρα ρούχα και κουβαλάει ένα φωτόσπαθο, όπως στις παλιές ιστορίες των Τζεντάι.» - Εϊλα, από το «Star Wars Resistance»

Καθώς πλησιάζουμε στο επικό κλείσιμο του saga της οικογένειας Skywalker, με την ταινία «Star Wars - Επεισόδιο ΙΧ: Skywalker Η Ανοδος», ένα από τα πιο μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα στο μυαλό όλων παραμένει το ποια θα είναι η μοίρα του Κάιλο Ρεν. Θα καταφέρει να βρει την εξιλέωσή του μετά από τα όσα έχει κάνει ή θα βυθιστεί ολότελα, όπως και ο παππούς του, Ανακιν, στη Σκοτεινή Πλευρά για πάντα;


Ακόμα και τώρα που γνωρίζουμε πολλά πράγματα για αυτόν, η ζωή του Κάιλο Ρεν παραμένει ένα μυστήριο. Γιος του Χαν Σόλο και της Λέια Οργκάνα, ο Μπεν Σόλο, πολύ πριν γεννηθεί, είχε εμφανιστεί ως όραμα στον Νταρθ Βέιντερ μέσω της Δύναμης, ο οποίος άκουσε τον Κάιλο Ρεν να λέει «άφησε το παρελθόν να πεθάνει», στο Οχυρό Βέιντερ στον πλανήτη Μουσταφάρ, και αργότερα από τον Εζρα Μπρίτζερ, τον νεαρό πάνταγουαν, ο ίδιος επισκέφτηκε τον κόσμο ανάμεσα στους κόσμους.

Διαβάστε ακόμη: To «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» ξεκινάει ήδη να σπάει ρεκόρ

star wars rise 607

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τριλογία των βιβλίων του Τσακ Γουέντινγκ, «Aftermath», η Λέια άρχιζε να εξερευνά τις δυνάμεις καθώς ήταν ήδη έγκυος στον Μπεν: ένιωθε πως το μωρό είχε το καλό μέσα του, αλλά μπορούσε να καταλάβει και το σκοτάδι που τον περικύκλωνε. Ανησυχώντας για όλο αυτό, μίλησε στον αδερφό της, Λουκ, ο οποίος την καθησύχασε λέγοντας πως όλοι μας κουβαλάμε λίγο σκοτάδι μέσα μας. Ο Μπεν γεννήθηκε στο 5ο έτος ΜΜΓ (Μετά τη Μάχη του Γιάβιν) του Γαλαξιακού Ημερολογίου, στην πόλη της Χανά στον πλανήτη Τσαντρίλα, την ημέρα που η Αυτοκρατορία επισήμως παραδίδει τα όπλα και αποδέχεται την ήττα της και ο πόλεμος τελειώνει, έναν χρόνο και τέσσερις μέρες μετά τη Μάχη στον πλανήτη Εντορ.

Φήμες ήθελαν τον Μπεν να έχει γεννηθεί με μια τούφα μαύρα μαλλιά και με δόντια, με τον Λουκ να έχει παραβρεθεί στην γέννησή του. Αλλά παρά τις όποιες ανησυχίες της Λέια, ο Μπεν έδειχνε να είναι ένα κανονικό παιδί, το οποίο φαίνεται πως αγαπούσε τον πατέρα του, τον οποίο μάλιστα ακολουθούσε παντού, με την πρώτη ευκαιρία. Από την άλλη, ο Χαν με δυσκολία προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην πατρότητα και αυτό μεγάλωνε το κενό μεταξύ του ίδιου και του Μπεν. Πίστευε πως δεν είχε την ίδια σύνδεση με τη Δύναμη όπως η Λέια για να μεγαλώσει το παιδί του, σε αντίθεση με τα όσα του έλεγε η ίδια, πως δηλαδή το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να είναι εκεί για αυτόν.

Δείτε ακόμη: «H Δύναμη μας ένωσε» Νέο τρέιλερ για το «Star Wars: The Rise of Skywalker»

Οι ίδιες φοβίες φαίνεται πως κυριαρχούσαν στο μυαλό του Χαν και στο βιβλίο «Last Shot» του Ντάνιελ Χοσέ Ολντερ, στο οποίο ο Μπεν κάνει την εμφάνισή του ξανά, δείχνοντας ταυτόχρονα και μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Λάντο Καλρίσιαν, τον οποίο συχνά αποκαλούσε «θείο Γουάνγκο». Οταν ο Χαν και ο Λάντο φεύγουν για αποστολή, το βιβλίο κάνει αρκετά σαφές πως ο Μπεν δείχνει αρκετά λυπημένος και πως του λείπει ο πατέρας του, ενώ κάποια στιγμή και ενώ η μητέρα του λείπει, ένα χαλασμένο droid παραλίγο να τον σκοτώσει.

Παρόλο που οι γονείς του είχαν αποφασίσει να μην του αναφέρουν τίποτα για την καταγωγή του, ο Μπεν έδειξε από πολύ μικρή ηλικία πως είχε τη Δύναμη μέσα του, την οποία με αρκετή δυσκολία κατάφερνε να ελέγξει, ενώ πολλές φορές είχε έντονα ξεσπάσματα, αφήνοντας πολλά από τα αντικείμενα του σπιτιού κατεστραμμένα. Ανήμπορος να καταλάβει τι του συμβαίνει, ο Μπεν κλεινόταν ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του. Η συζήτηση που άκουσε μια μέρα να κάνουν οι φοβισμένοι γονείς τους δεν βοήθησε την κατάσταση, ενώ έκανε τον θυμό που ένιωθε μέσα του να μεγαλώσει. Ετσι, η Λέια αποφάσισε να τον στείλει στην σχολή του Λουκ, όπου και θα του μάθαινε τον δρόμο των Τζεντάι.

«Χρησιμοποίησε τον φόβο σου. Ασ’ τον να μετατραπεί σε θυμό. Μεταμόρφωσε το θυμό αυτόν σε δύναμη.» - Σνόουκ προς Κάιλο Ρεν, από το τεύχος #1 του «Age of Resistance – Supreme Leader Snoke»

Ηταν εκείνη την περίοδο, στα τέλη των εφηβικών χρόνων του Μπεν, άγνωστο ακριβώς πότε, όπου ο Σνόουκ, ο Ανώτατος Ηγέτης του Πρώτου Τάγματος, κατάφερε να βρει τον Μπεν και να τον χειραγωγήσει, γεμίζοντας το μυαλό από ψέματα, στρέφοντάς τον εναντίον της οικογένειάς του και φέρνοντάς τον ολοένα και πιο κοντά προς τη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Το μυθιστόρημα «Bloodline» της Κλόντια Γκρέι, το οποίο διαδραματίζεται έξι χρόνια πριν τα γεγονότα του «Η Δύναμη Ξυπνάει», ρίχνει λίγο περισσότερο φως στα γεγονότα πριν την πτώση του Μπεν στη Σκοτεινή Πλευρά και την άνοδο του Κάιλο Ρεν. Αν και ο Μπεν δεν εμφανίζεται καθόλου σε όλο το βιβλίο, καταλαβαίνουμε μέσα από αυτό ότι οι ήδη τεταμένες σχέσεις με τους γονείς του κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή. Αυτή έσπασε, τη στιγμή που ο Μπεν έμαθε πως ο Νταρθ Βέιντερ ήταν παππούς του, από έναν πολιτικό αντίπαλο της μητέρας του που την εξέθεσε μπροστά σε ολόκληρη τη Γερουσία, πριν η ίδια προλάβει να του πει κάτι. Αν και μέσα στον πανικό που ακολούθησε δεν μαθαίνουμε την αντίδραση του Μπεν, το ότι το έμαθε λίγο πριν δοθεί ολοκληρωτικά στην Σκοτεινή Πλευρά, πρέπει να ήταν αυτό που τον έκανε να σπάσει.

star wars rise 607

Την ίδια νύχτα, ο Λουκ κατάλαβε πως η Σκοτεινή Πλευρά έχει κυριεύσει τον Μπεν και πήγε στο δωμάτιό του, έτοιμος να τον σκοτώσει. Αλλά μια στιγμή αδυναμίας έκανε τον Μπεν να καταλάβει τι συμβαίνει και να επιτεθεί στο θείο του, τραβώντας το φωτόσπαθό του και ρίχνοντας με τη Δύναμη ολόκληρο το κτήριο. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα αιματοκύλισμα, στα χνάρια του παππού του Ανακιν, με τον Μπεν να σκοτώνει νεαρούς μαθητές Τζεντάι του Λουκ και να καταστρέφει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Μαζί με άλλους συμμαθητές του που αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν, πήγαν σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη και δημιούργησαν τους Ιππότες του Ρεν. Ο ίδιος σύντομα πήρε το όνομα Κάιλο Ρεν και έγινε ο μαθητής του Σνόουκ και ηγέτης των Ιπποτών.

star wars rise 607

Και φτάνουμε έτσι στο «Η Δύναμη Ξυπνάει»», όπου και βλέπουμε για πρώτη φορά τον Κάιλο Ρεν, ο οποίος φτάνει στον πλανήτη Τζακού για να παραλάβει έναν χάρτη, ο οποίος αργότερα μαθαίνουμε ότι δείχνει την ακριβή τοποθεσία του Λουκ, που κρύβεται από το Πρώτο Τάγμα όλα αυτά τα χρόνια. Η εμφάνισή του θυμίζει αρκετά τον Νταρθ Βείντερ, τον οποίο καταλαβαίνουμε πως ο ίδιος έχει ως ίνδαλμα. Μέσα από μια σειρά γεγονότων, ο Κάιλο Ρεν έρχεται επιτέλους αντιμέτωπος με τον πατέρα του, Χαν, ο οποίος προσπαθεί να φέρει το γιο του πίσω, πιστεύοντας πως μπορεί ακόμα να σώσει την ψυχή του. Ομως η Σκοτεινή Πλευρά φαίνεται πιο δυνατή, κάνοντας τον Κάιλο Ρεν να σκοτώσει τον πατέρα του εν ψυχρώ, αφήνοντας, ίσως, για πάντα πίσω τον Μπεν Σόλο.

Δείτε ακόμη: Ο Μαρκ Χάμιλ αντιδρά στην ακρόασή του για το «Star Wars»

Και ενώ η πρώτη ταινία έδειχνε τον Κάιλο Ρεν ως έναν κάπως πιο μονοδιάστατο κακό της σειράς, η αμέσως επόμενη, με τίτλο «Οι Τελευταίοι Τζεντάι», κατάφερε να δώσει περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες πτυχές στην προσωπικότητά του. Είναι εκεί όπου μάθαμε το τι ακριβώς συνέβη τη νύχτα με τον Λουκ και το πώς αυτή η προδοσία στοίχειωνε τον Κάιλο για αρκετά χρόνια, κάνοντάς τον να νιώθει ολομόναχος. Και παρόλο που σκότωσε τον πατέρα του, δείχνει ακόμα να βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση, καθώς δεν άντεξε να κάνει το ίδιο και στη μητέρα του όταν είχε την ευκαιρία. Αν και σκότωσε τον Σνόουκ στο δωμάτιο του Θρόνου και δεν ακολούθησε τη Ρέι, ο Κάιλο Ρεν απέδειξε πως είναι πολύ πιο πολύπλοκος χαρακτήρας από ό,τι τον είχαμε θεωρήσει στην αρχή.

Ολα αυτά παραμένουν μερικά κομμάτια ενός πολυσύνθετου παζλ, το οποίο αφήνει ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για τον μέλλον του Μπεν αλλά και το μέλλον της γενιάς των Skywalker. Τελικά είναι απλώς καταραμένοι να ζουν με τη Σκοτεινή Πλευρά ή θα καταφέρουν να βρουν την εξιλέωση που τους αξίζει; Ερωτήματα που σίγουρα θα απαντηθούν, όταν δείτε το τελευταίο μέρος της νέα τριλογίας, «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Sponsored by Samsung