Buzz

To «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» ξεκινάει ήδη να σπάει ρεκόρ

στα 10

Οχι μόνο έγινε η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του saga αλλά και κατάφερε να ξεπεράσει ήδη σε προπώληση τα εισιτήρια του «Avengers: Endgame» στην πρώτη ώρα διαθεσιμότητάς τους.

To «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» ξεκινάει ήδη να σπάει ρεκόρ

Λίγες ώρες μετά την προβολή του τελευταίου τρέιλερ, το «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» έχει ήδη αρχίσει να σπάει τα ρεκόρ, όχι μόνο γίνοντας η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του saga, αλλά και πουλώντας τα περισσότερα εισιτήρια μέσα σε μια ώρα.


Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε η διάρκεια της ταινίας, αν και δεν θα φτάνει τα 181 λεπτά του «Avengers: Endgame», θα είναι 3 λεπτά μεγαλύτερη από το «The Last Jedi» με διάρκεια 155 λεπτά (2 ώρες και 35 λεπτά), ενώ ταυτόχρονα με αυτό αποκαλύφθηκε πως δεν το «The Rise of Skywalker» δεν θα σηματοδοτεί απλά το φινάλε της καινούργιας τριλογίας αλλά και το φινάλε του saga των Skywalker που ξεκίνησε πίσω το 1977. Ακολουθεί παρακάτω η λίστα με την διάρκεια των ταινιών του saga σε χρονική σειρά.

  • Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) - 121 λεπτά
  • Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) - 124 λεπτά
  • Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) - 131 λεπτά
  • Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) - 136 λεπτά
  • Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) - 142 λεπτά
  • Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) - 140 λεπτά
  • Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) - 138 λεπτά
  • Rogue One: A Star Wars Story (2016) - 133 λεπτά
  • Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) - 152 λεπτά
  • Solo: A Star Wars Story (2018) - 135 λεπτά
  • Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker (2019) - 155 λεπτά

Επίσης, όπως είχε γίνει γνωστό και πιο πριν, ακριβώς μετά την προβολή του τρέιλερ θα ξεκινούσε και προπώληση των εισιτηρίων για την ταινία. Το αποτέλεσμα ήταν πως μέσα στην πρώτη κιόλας ώρα πουλήθηκαν 45% περισσότερα εισιτήρια από το «Endgame» στη συγκεκριμένη ώρα, το οποίο και κρατούσε μέχρι και σήμερα το ρεκόρ. Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν τα «Star Wars: The Last Jedi» και «Star Wars: Rogue One» αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: «The Rise of Skywalker»: το «Star Wars: Episode IX» έχει αφίσα

rise of the skywalker 607

Και ένα μικρό, αλλά ενδιαφέρον τρίβια το οποίο αποκαλύφθηκε κι αυτό μετά την προβολή του τρέιλερ, ο νέος θρόνο του Αυτοκράτορα Πάλπατιν, που βλέπετε πιο πάνω, σύμφωνα με τον Φιλ Σζόστακ, καλλιτεχνικό διευθυντή της Lucasfilm, δημοσίευσε στο twitter πως μοιάζει με ένα σχέδιο του Ραλφ ΜακΚουάρι για το «Η Επιστροφή των Τζεντάι» το 1981 και το οποίο είχε απορριφθεί.

Τέλος ο σκηνοθέτης του «The Last Jedi», Ράιαν Τζόνσον, είχε κάτι να πει μετά την αποκάλυψη του τελευταίου τρέιλερ.

Η ταινία «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Star Wars: The Rise of Skywalker 607