Buzz

Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ για τους Metallica από το Spotify

στα 10

To Spotify μόλις κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για το ξεκίνημα της θρυλικής μέταλ μπάντας. Πατήστε το play για να πάρετε μια γεύση από το «Metallica: The Early Years»...

Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ για τους Metallica από το Spotify

Eχουν περάσει 3 χρόνια από το «Metallica: Through the Never» και πάνω από δεκαετία από το αριστουργηματικό «Some Kind of Monster». Σήμερα διαβάζουμε ότι μπορούμε να δούμε ένα ακόμα ντοκιμαντέρ για τους Metallica και μάλιστα... streaming.

Θυμηθείτε κι αυτό: «The view» Metallica & Lou Reed (by D. Aronofsky)

«Metallica: The Early Years» ονομάζεται το ντοκιμαντέρ του Spotify (παρθενικό στην ιστορία της πλατφόρμας) που εξιστορεί τα πρώτα χρόνια των Metallica. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο εγκαινιάζει τη βινιέτα «Landmark» που υπόσχεται να μας συστήσει την ιστορία κι άλλων θρυλικών μουσικών, χωρίζεται σε 4 μέρη και επιχειρεί να ανακαλύψει και να μας παρουσιάσει όσα συνετέλεσαν στο να γίνουν οι Metallica μία από τις σπουδαιότερες μέταλ (κι όχι μόνο) μπάντες όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει την αφήγησή από το 1981 και θα ολοκληρωθεί στην άξοδο του άλμπουμ «Ride the Lightning» (1984). Σύμφωνα με την σύνοψη, η ιστορία ξεκινά με την τυχαία συνάντηση του Λαρς Ούλριχ με τους Motorhead.

Διαβάστε και δείτε κι αυτό: «The American Epic Sessions» - Oι Τζακ Γουάιτ & Τ-Μπόουν Μπερνέτ σ' ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που θα σας συγκλονίσει

spotify metallica 607 2

Αρχειακό υλικό, αποκλειστικές συνεντεύξεις με την μπάντα και τους συνεργάτες τους, συζητήσεις για τον ήχο και την μουσική τους χώρεσαν σε μεστά 6λεπτα επεισόδια.

Από την μία πλευρά, το Spotify μοιάζει να θέλει να ανοίξει νέους δρόμους προσφέροντας και video content, όχι μόνο μουσική, στους συνδρομητές του. Από την άλλη, πόσο ειρωνικό οι Metallica να συνεργάζονται με μία streaming πλατφόρμα, όταν ένας από τους πιο διαβόητους σταθμούς της ιστορίας τους ήταν η μήνυση στο Napster; Αλλάζουν οι καιροί.

spotify metallica 607

Το ντοκιμαντέρ διατίθεται δωρεάν σε όσους διαθέτουν iOS ή Android τηλέφωνα, όμως υπάρχουν κι άσχημα νέα για εμάς: η προσφορά ισχύει μόνο σε κατοίκους Αμερικής, Αγγλίας, Σουηδίας και Γερμανίας. Τι; Ούτε καν Δανίας προς τιμή του Λαρς; Αίσχος.

Δείτε το πρώτο μέρος από τα τέσσερα εδώ και πάρτε μία γεύση 8 λεπτών:

.

Διαβάστε περισσότερα: