Buzz

Στίβεν Σπίλμπεργκ & Τομ Χανκς μιλούν για την πραγματική ιστορία πίσω από το «Bridge of Spies»

στα 10

«Είναι μια πραγματική, συγκλονιστική ιστορία». «Είναι ένα δράμα χαρακτήρων». «Είναι ένα σύνθετο θρίλερ». Στο σετ του «Bridge of Spies», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κι ο Τομ Χανκς μιλούν για τη νέα τους, ψυχροπολεμική, πολυαναμενόμενη, οσκαρική ταινία.

Στίβεν Σπίλμπεργκ & Τομ Χανκς μιλούν για την πραγματική ιστορία πίσω από το «Bridge of Spies»

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει τίτλο «Bridge of Spies» και αναφέρται στη «Γέφυρα των Κατασκόπων» που βρίσκεται στο Βερολίνο και σήμερα ονομάζεται Γέφυρα Γκλιένικε. Η γέφυρα αυτή συνέδεε το Δυτικό Βερολίνο με το κέντρο του Ανατολικού, το Πότσνταμ και, στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, ήταν σημείο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αμερικανικών και σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών.

Δείτε ακόμη: «Bridge of Spies» / Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ μάς δείχνουν πόσο ψυχρός ήταν ο Ψυχρός Πόλεμος στο πρώτο trailer

bridge of spies 607

Στο πολιτικό θρίλερ εποχής του Σπίλμπεργκ ο Τομ Χανκς υποδύεται τον δικηγόρο Τζέιμς Ντόνοβαν, στον οποίο η CIA ανέθεσε την πρώτη τέτοια ανταλλαγή: τη διαπραγμάτευση παράδοσης του πιλότου Φράνσις Γκάρι Πάουερς, του οποίου η Σοβιετική Ενωση κατέρριψε το αεροπλάνο ως αντίποινα για τη σύλληψη ενός Ρώσσου κατασκόπου από την αμερικανική κυβέρνηση. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία, την οποία διασκεύασε αρχικά ο Ματ Τσάρμαν και στη συνέχεια επιμελήθηκαν οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν.

Δείτε ακόμη: φωτογραφίες της Αγγελα Μέρκελ με τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς στα γυρίσματα του «Bridge of Spies» στο Βερολίνο

Bridge of Spies poster 607

Η ταινία είναι η επανασύνδεση των Σπίλμπεργκ και Χανκς μετά από μια δεκαετία χωριστών πρότζεκτς - δεν είχαν ξαναδουλέψει μαζί μετά το «The Terminal», το 2004, ενώ έχουν περάσει 17 χρόνια από τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν». Αφότου πήραμε μια γερή γεύση από το trailer του «Bridge of Spies» (δείτε το εδώ), σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στάθηκαν μπροστά στην κάμερα στο σετ και μίλησαν για την πραγματική ιστορία πίσω από την πλοκή και τους ήρωες της ταινίας, για την Ιστορία της εποχής που στηρίχτηκε σε ό,τι πιο κρυφό και καλυμμένο και για τους χαρακτήρες που οι ίδιοι αποφάσισαν να εξερευνήσουν, για να μη σταθούν μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Δείτε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τομ Χανκς στο παρακάτω πλούσιο featurette.

Το «Bridge of Spies» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 16 Οκτωβρίου του 2015, πάνω στην ώρα για την οσκαρική προετοιμασία. Τον Τομ Χανκς πλαισιώνουν στην ταινία οι Μαρκ Ράιλανς, Σκοτ Σέπαρντ, Εϊμι Ράιαν, Αλαν Αλντα και Σεμπάστιαν Κοχ.

Please enable Javascript to watch this video


.Διαβάστε ακόμη: