Buzz

«O Γιος του Σαούλ»: Τρέιλερ για το επόμενο Οσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας

στα 10

Ναι είμαστε τόσο σίγουροι πως το έχει στο τσεπάκι. Κι όταν το δείτε θα συμφωνήσετε κι εσείς.

«O Γιος του Σαούλ»: Τρέιλερ για το επόμενο Οσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας

Το φιλμ του Ούγγρου Λάζλο Νέμες ήταν η ταινία που χαρακτήρισε το φετινό φεστιβάλ των Καννών, αυτή που όλοι θα θυμόμαστε ακόμη κι αν δεν κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα (που πήγε στο «Deephan» του Ζακ Οντιάρ), αλλά το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής.

Το φιλμ του Νέμες, μια συγκλονιστική κινηματογραφικά, συναισθηματικά, ηθικά κατάδυση στην κόλαση του στρατοπέδου του Άουσβιτς είναι η πιο δυνατή ταινία που είδαμε εδώ και χρόνια, μια αληθινή εμπειρία που οφείλετε να βιώσετε και που μοιάζει αδύνατο να αφήσει οποιονδήποτε ασυγκίνητο.

Η ιστορία του είναι αυτή ενός Εβραίου, που είναι «Κάπο» στο Αουσβιτς, εξαναγκασμένος να βοηθά και στο γέμισμα και το άδειασμα των θαλάμων αερίων, εκεί που όπως όλοι θα καταλήξει κάποια στιγμή. Μόνο που πριν συμβεί αυτό, μια μέρα θα βρει ανάμεσα στα σώματα που κουβαλά, τον γιο του κι αποφασισμένος να του δώσει την κηδεία που του αξίζει, θα ρισκάρει τα πάντα για να βρει έναν ιερέα να τον θάψει.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Γιο του Σαούλ» του Λάζλο Νέμες.

Son Of Saul poster 607

Το φιλμ είναι ήδη η επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για τα Οσκαρ και μοιάζει βέβαιο ότι θα βρεθεί στην πεντάδα, ενώ είναι επίσης και μέσα στις δέκα ταινίες της επιλογής για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο «Γιος του Σαούλ» του Λάζλο Νέμες θα βγει στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2016 από την Filmtrade.


*Διαβάστε ακόμη: *