Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Μια μικρή γεύση από φρίκη. Δυο κλιπ από το «Ο Γιος του Σαούλ»

στα 10

Το φιλμ του Λάζλο Νέμες στοχεύει στο Χρυσό Φοίνικα. Οι πρώτες εικόνες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε το γιατί.

Κάννες 2015: Μια μικρή γεύση από φρίκη. Δυο κλιπ από το «Ο Γιος του Σαούλ»

Τοποθετημένο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς, με ήρωα έναν Ούγγρο Εβραίο που βοηθά τους θαλάμους αερίων και τα αποτεφρωτήρια των Ναζί να λειτουργούν, το φιλμ του Λάζλο Νέμες, χτίζει στην πορεία του μια απόλυτα πειστική και, απόλυτα σοκαριστική εικόνα της κόλασης.

Δίχως να δείξει ξεκάθαρα τη φρίκη. Επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή του, ο οποίος μια μέρα, ξεφορτώνοντας όπως κάθε μέρα πτώματα, ανακαλύπτει ανάμεσα σε αυτά ένα που ξέρει: αυτό του γιου του.

Αποφασισμένος να του δώσει τουλάχιστον μια κηδεία κι όχι ένα ομαδικό κάψιμο ή μια θέση πάνω σε κάποιον άλλο σε ένα χαντάκι, θα προσπαθήσει να βρει έναν ραβίνο για να ψάλει ένα επίσημο αντίο.

Διαβαστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία

Αυτό που ακολουθεί είναι γεμάτο ένταση και δύναμη, σαν το πιο τεταμένο, σκληρό θρίλερ και κάτι από αυτή την ένταση δεν είναι δύσκολο να διακρίνετε στα δύο κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω...


To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.