Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Rust» θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage

στα 10

Τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας, το «Rust» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον επόμενο μήνα στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage. Αλλά όχι χωρίς τις αντιρρήσεις των συναδέλφων της Χάτσινς.

Το «Rust» θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Αλεκ Μπόλντγουιν «Rust», η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον επόμενο μήνα στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage, ένα φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη τέχνη της φωτογραφίας στο σινεμά, στο Τορούν της Πολωνίας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει πάνελ με τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στο ατύχημα τον Οκτώβριο του 2021 που έλαβε χώρα στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό. Στο πάνελ, με συμμετέχοντες τη νέα διευθύντρια φωτογραφίας Μπιάνκα Κλάιν, η οποία ολοκλήρωσε την ταινία, και τον Στίβεν Λάιτχιλ, μέντορα της Χάτσινς στην σχολής κινηματογράφου του AFI. Θα συζητηθούν τα γεγονότα γύρω από την ταινία, συμπεριλαμβανομένων και το πώς έφτασε να ολοκληρωθεί τελικά, πέρα από την ασφάλεια στα γυρίσματα και τον ρόλο των γυναικών στον κινηματογράφο.

«Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς, μιας Ουκρανής κινηματογραφίστριας που ήταν μέλος της οικογένειας του φεστιβάλ, το Camerimage πρόκειται να τιμήσει τη μνήμη της και να υπενθυμίσει στον κόσμο την κληρονομιά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Διαβαστε ακόμα: Ο Αλεκ Μπόλντγουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς

rust

Είναι μια απόφαση όμως που αντιμετωπίζεται με απογοήτευση από ορισμένους συναδέλφους της Χάτσινς.

«Είμαι υπέρ της ανάμνησης της Χεϊλίνα και της όμορφης δουλειάς της, αλλά όχι με την προβολή και συνεπώς την προώθηση της ταινίας που τη σκότωσε», έγραψε η υποψήφια για Οσκαρ κινηματογραφίστρια/σκηνοθέτης Ρέιτσελ Μόρισον. «Με δουλεύετε;» έγραψε η κινηματογραφίστρια Κέιτλιν Αριζμέντι. «Αυτό μοιάζει με τίτλο του Onion», έγραψε η κινηματογραφίστρια των «Rez Ball» και «Insecure» Κίρα Κέλι. «Αυτό δεν τιμά τη Χεϊλίνα. Νομιμοποιεί τους παραγωγούς που δημιούργησαν το περιβάλλον που οδήγησε στον θάνατό της».

Το Φεστιβάλ απάντησε σε όλα αυτα με αυτό που είπε η κινηματογραφίστρια Μπιάνκα Κλάιν, η οποία ολοκλήρωσε τη δουλειά της Χάτσινς στο «Rust», σχετικά με το γιατί η ταινία πρέπει να κάνει πρεμιέρα σε ένα φεστιβάλ που αφιερωμένο στους κινηματογραφιστές «Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα για την ταινία είναι ότι κανείς δεν ξέρει οτιδήποτε για τη Χεϊλίνα. Ολοι ξέρουν για τον θάνατό της και αυτό είναι λυπηρό γιατί είναι τόσο όμορφο άτομο και ταλαντούχα κινηματογραφίστρια». Το Φεστιβάλ σημειώνει επίσης ότι η μητέρα της Χάτσινς, Ολγκα Σολόβεϊ, και η αδερφή, Σβετλάνα Ζέμκο, και η όλη οικογένεια της κινηματογραφίστριας στο Κίεβο ανυπομονούν για την κυκλοφορία της ταινίας.