Buzz

Η «Λόλα» του Τομ Τίκβερ ετοιμάζεται να τρέξει ξανά… στην Κίνα!

στα 10

Η μεγάλη γερμανική επιτυχία του 1998, «Τρέξε, Λόλα, Τρέξε», θα αποκτήσει το πρώτο της (περιέργως) ριμέικ από ένα κινεζικό στούντιο.

Η «Λόλα» του Τομ Τίκβερ ετοιμάζεται να τρέξει ξανά… στην Κίνα!

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει κυρίως αμερικανικά ριμέικ ευρωπαϊκών ή άλλων μη αγγλόφωνων κινηματογραφικών επιτυχιών από το Χόλιγουντ. Η αλήθεια είναι, όμως, πως η Κίνα διαθέτει ήδη μια αξιοσημείωτη προϋπηρεσία στην παραγωγή ριμέικ εμπορικά επιτυχημένων δυτικών ταινιών, με προορισμό την τεράστια, ομολογουμένως, αγορά της, για εσωτερική κυρίως κατανάλωση, καθώς τα περισσότερα από αυτά σπανίως βρίσκουν το δρόμο τους για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αίθουσες.

Μια τέτοια περίπτωση μοιάζει να είναι και το επερχόμενο ριμέικ του γερμανικού χιτ «Τρέξε, Λόλα, Τρέξε», μιας ταινίας που στάθηκε μια από τις μεγάλες επιτυχίες του ευρωπαϊκού σινεμά των ’90s, με μια λαμπρή εισπρακτική αλλά και φεστιβαλική πορεία, από τη Βενετία μέχρι το Σάντανς, τοποθετώντας στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη το όνομα του δημιουργού της, Τομ Τίκβερ, ο οποίος θα έκανε σύντομα το πέρασμά του στο αγγλόφωνο σινεμά και την τηλεόραση, και θα συνεργαζόταν με τις αδελφές Γουατσόφσκι στη σκηνοθεσία του επικού «Cloud Atlas», αλλά και σε επεισόδια του τηλεοπτικού «Sense8».

Διαβάστε ακόμη: «Babylon Berlin»: O Τομ Τίκβερ υπογράφει την πιο φιλόδοξη ευρωπαϊκή σειρά της χρονιάς

Run Lola Run 607

Περιέργως, όμως, παρά το τότε ιλιγγιώδες hype και την πιασάρικη, υπερκινητική αισθητική της, η ταινία δεν απέκτησε ποτέ το αγγλόφωνο ριμέικ που θα περίμενε κανείς. Και να πού τώρα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρεμιέρα του φιλμ, ένα ριμέικ έρχεται από την πιο απρόσμενη κατεύθυνση για να διορθώσει αυτή την «παράλειψη».

Η κινεζική εταιρεία παραγωγής Road Pictures ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ταινίας και σχεδιάζει το δικό της ριμέικ που θα ομιλεί μανδαρίνικα.

Zhu Zhu 607 Η Ζου Ζου θα ερμηνεύσει την Κινέζα «Λόλα»

Στο νέο φιλμ, τον ρόλο που ερμήνευσε πρώτη η Φράνκα Ποτέντε θα αναλάβει η Κινέζα Ζου Ζου (ένα από τα μέλη του πολυπληθούς καστ του «Cloud Atlas» και του τηλεοπτικού «Marco Polo»), η οποία θα εκτελεί και χρέη παραγωγού, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Αν και αμφιβάλλουμε αν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποτέ την ταινία και στα μέρη μας (τουλάχιστον στις αίθουσες), πρόκειται σίγουρα για μια ιντριγκαδόρικη περίπτωση ριμέικ που θα μπορούσε να μεταφέρει με ενδιαφέροντα τρόπο τη σπιντάτη ιστορία του πρωτότυπου σε μια ολότελα διαφορετική κουλτούρα και περίοδο.

Run Lola Run 607

Διαβάστε ακόμη