Buzz

Ο Ρόμαν Πολάνσκι αφήνει την υπόθεση Ντρέιφους για κάτι «βασισμένο σε αληθινή ιστορία»

στα 10

Καθώς το μεγάλο του σχέδιο για μια ταινία πάνω στην υπόθεση Ντρέιφους ναυαγεί, ο Ρόμαν Πολάνσκι μοιάζει να αναλαμβάνει τη διασκευή ενός γαλλικού best-seller σε σενάριο του Ολιβιέ Ασαγιάς.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι αφήνει την υπόθεση Ντρέιφους για κάτι «βασισμένο σε αληθινή ιστορία»

Την τελευταία φορά που ακούσαμε για τον Ρομάν Πολάνσκι ήταν στα τέλη Μαΐου, όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας άσκησε έφεση στην απόφαση δικαστηρίου που είχε απαγορεύσει την έκδοση του σκηνοθέτη στις Η.Π.Α., όπου καταζητείται από το 1977 με την κατηγορία του βιασμού.

Ο Ρομάν Πολάνσκι είχε ζητήσει την απόφαση της μη έκδοσής του ως προϋπόθεση για να μείνει στην Πολωνία και να γυρίσει τη βιογραφία του Αλφρεντ Ντρέιφους, οι συνεχείς όμως δικαστικές περιπέτειες μοιάζουν να έχουν βάλει το φιλόδοξο πρότζεκτ στο συρτάρι με τον Πολάνσκι να αναζητά νέα ταινία, τρία χρόνια μετά το «Αφροδίτη με τη Γούνα» με την Εμανουέλ Σενιέ και τον Ματιέ Αμαλρίκ.

Διαβάστε αναλυτικά: To κορίτσι που καταδίκασε για πάντα τον Ρόμαν Πολάνσκι

Roman Polanski 607 Με την Εμανουέλ Σενιέ στα γυρίσματα του «Αφροδίτη με τη Γούνα»

Το νέο πρότζεκτ φαίνεται πως βρέθηκε στη Γαλλία και είναι η κινηματογραφική διασκευή του best-seller «D'après une histoire vraie» (Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία) της Ντελφίν ντε Βιγκάν για την ιστορία ενός συγγραφέα που μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου βρίσκεται μπλεγμένος με την εμμονή μιας από τις αναγνώστριές του.

Το σενάριο για την ταινία θα υπογράφει ο Ολιβιέ Ασαγιάς που δεν είναι και ο καλύτερος σεναριογράφος που βρίσκεται (αν συμπεράνει κανείς από τις ταινίες του), αλλά μαζί με τον Πολάνσκι θα φροντίσουν για ένα ερωτικό θρίλερ που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Πολωνού δημιουργού.

D' Apres Une Histoire Vraie

Διαβάστε ακόμη: