Buzz

Εσβησε το φως του Αγγελου Βισκαδουράκη

στα 10

Μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας, σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο διευθυντής φωτογραφίας Αγγελος Βισκαδουράκης.

Flix Team
Εσβησε το φως του Αγγελου Βισκαδουράκη

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC, σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Αγγελος Βισκαδουράκης.

Ο βραβευμένος από την Ελληνική Ακαδημία διεθυντής φωτογραφίας που, ανάμεσα σε άλλα credits του είχε υπογράψει τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Man at Sea» και «Δεκαπενταύγουστο», καθώς και τη «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη, ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι από το 2011, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Διευθυντής Φωτογραφίας επιλέγει ό,τι πρέπει να δει ο θεατής»: Μια συνέντευξη με τον Αγγελο Βισκαδουράκη

βισκαδουράκης \

Στα γυρίσματα του «Κουαρτέτο σε 4 Κινήσεις»

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του GSC:

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος Aγγελος Βισκαδουράκης.

Oπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο Aγγελος, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2011, ήταν μονίμως στο σπίτι του και κατά διαστήματα αποκλειστικά στο κρεβάτι του. Το GSC εδώ και πολλούς μήνες υποστήριζε ηθικά και οικονομικά -με τη βοήθεια και των χορηγών μας- τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες, τις οποίες έκανε μέχρι και χθες. Παρά τις προσπάθειές μας όμως, ο Aγγελος προδόθηκε από την καρδιά του.

Διατηρούμε ωστόσο την εικόνα του, αγαπητού σε όλους και δυναμικού μέλους της κινηματογραφικής μας κοινότητας μέχρι το 2011, που είχε πραγματοποιήσει συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως η Λουκία Ρικάκη, ο Βαγγέλης Σερντάρης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.

Το ΔΣ του GSC εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους του στάθηκαν μέχρι το τέλος.

Καλό ταξίδι φίλε Aγγελε! Θα είσαι πάντα ένας από εμάς...


βισκαδουράκης

Με τη Λουκία Ρικάκη στα γυρίσματα του «Κουαρτέτο σε 4 Κινήσεις»

O Αγγελος Βισκαδουράκης γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1962.Από 13 ετών άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Το 1984 πήγε στη Σχολή Σταυράκου παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο. Συνεργάστηκε με την αρχαιολογική υπηρεσία ως φωτογράφος ενώ, παράλληλα, εργαζόταν ως φωτογράφος στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Αργότερα εργάστηκε στη Stefi αρχικά ως βοηθός ηλεκτρολόγου, έπειτα ως β' βοηθός οπερατέρ και ως α' βοηθός. Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Πανουσόπουλο και τον Νίκο Καβουκίδη. Δούλεψε στην Ολλανδία και τη Γερμανία ως βοηθός οπερατέρ και ως φωτογράφος. Αρχισε να δουλεύει διευθυντής φωτογραφίας σε διαφημιστικά, αφού τελείωσε τη θητεία του στον ελληνικό στρατό.Εκανε πολλές ταινίες μικρού μήκους, μεταξύ των οποίων το Ελντοράντο της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, που πήρε πολλές διακρίσεις καιβραβεία. Αμέσως μετά, κινηματογράφησε την ταινία της Λουκίας Ρικάκη Ταξίδι στην Αυστραλία. Το 1989 έγινε δεκτός στο American Film Institute, του Λος Αντζελες. Το 1990 πήρε το πτυχίο Master ofFine Arts in Cinematography και εργάστηκε στην Αμερική για τα επόμενα τρία χρόνια. Συνεργάστηκε με τον Allen Davio στο Fearless, έκανε τρεις ταινίες μικρού μήκους και πολλά διαφημιστικά. Το 1994 έκανε το Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις της Λουκίας Ρικάκη, Το 1996 κινηματογράφησε την τηλεταινία της Πέννυς Παναγιωτο-πούλου «Σαν βροχή και σαν χαλάζι.. Ηταν Διευθυντής Φωτογραφίας στη «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη», συνέχισε να εργάζεται σε διαφημιστικά, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Το 2001 συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη στον «Δεκαπενταύγουστο». Μαζί έκαναν και το «Man at Sea», λίγο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2011, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

βισκαδουράκης

Στα γυρίσματα του «Κουαρτέτο σε 4 Κινήσεις»