Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

Πληθώρα ταινιών ξανά στις αίθουσες για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

Vortex

Vortex του Γκασπάρ Νοέ

Ενα αγαπημένο, ηλικιωμένο ζευγάρι περνά τις μέρες του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, παλεύοντας με τα πρώτα στάδια της άνοιας. Με την οθόνη σε split-screen, παρακολουθούμε την καθημερινότητά τους, και όσο αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ο γιος τους προσπαθεί να τους φροντίσει, η λήθη μετατοπίζεται σε κάτι πιο ανησυχητικό και οι δυο τους μπαίνουν σε μια δίνη ψυχικού και σωματικού εκφυλισμού.

H νέα - ώριμη - ταινία του Γκασπάρ Νοέ με τον Ντάριο Αρτζέντο και τη θρυλική Φρανσουάζ Λεμπρούν.

flee

Φυγή (Flee) του Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν

Ο Αμίν Ναγουάμπι φεύγει από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Αμίν είναι τώρα 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του…Ερχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Η ταινία του Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν, υποψήφια για 3 Βραβεία Οσκαρ (Διεθνής Ταινία, Ντοκιμαντέρ & Αnimation).

amsterdam

Αμστερνταμ (Amsterdam) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Τρεις φίλοι, ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένας δικηγόρος μπλέκονται στη δολοφονία ενός συνταξιούχου Αμερικάνου στρατηγού.

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκο Ρόμι και Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία συνομωσίας από το 1933.

emily

Emily της Φράνσις Ο' Κόνορ

Η ιστορία της Εμιλι Μπροντέ και του αγώνα της κατά της πατριαρχικής κοινωνίας στην Αγγλία του 19ου αιώνα.

Η Φράνσις Ο' Κόνορ αφιερώνει στην Εμιλι Μπροντέ, με την Εμα Μακί του «Sex Education».

hit the road

Φύγαμε (Hit the Road) του Πανάχ Παναχί

Μια τετραμελής, χαοτική οικογένεια ταξιδεύει με ένα δανεικό SUV στην τραχιά ιρανική ερημιά. Πού κατευθύνεται άραγε; Στο πίσω κάθισμα, ο μπαμπάς έχει το πόδι του στον γύψο, όμως είναι στ’ αλήθεια σπασμένο; Η μαμά προσπαθεί να γελά όταν δεν συγκρατεί με κόπο τα δάκρυά της. Ο μικρός υπερκινητικός γιος εκρήγνυται, δίνοντας παραστάσεις καραόκε μέσα στο αυτοκίνητο. Όλοι τους ασχολούνται με το άρρωστο σκυλάκι τους και σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Ο μυστηριώδης μεγαλύτερος αδελφός οδηγεί, παραμένοντας σιωπηλός.

Ο γιος του Τζαφάρ Παναχί στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών 2021.

on the line

Ανώνυμη Κλήση (On the Line) του Ρομουάλντ Μπουλανζέ

Eνας ραδιοφωνικός παραγωγός δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Ο Μελ Γκίμπσον ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε ακόμη μια σκοτεινή περιπέτεια επιβίωσης.

στη χώρα του πάγου και της φωτιάς

Στη Xώρα του Πάγου και της Φωτιάς (Into the Land of Ice and Fire) της Δήμητρας Ζήρου

Δύο παράλληλες ιστορίες ξετυλίγουν σταδιακά την καθημερινή ζωή δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων: της 87χρονης Σάρα, και του 7χρονου Μίκα που ζουν σε μια μικρή απομακρυσμένη πόλη στη μέση της Νορβηγικής Αρκτικής τούνδρας. Η ταινία παρατηρεί τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ενός έτους, μέσα από τις εναλλαγές των εποχών και το πέρασμα από το διαρκές καλοκαιρινό φως, στο Αρκτικό σκοτάδι.

Ντοκιμαντέρ παρατήρησης που διασχίζει τον κύκλο της ζωής σε συνθήκες αρκτικού κύκλου, επαναφέροντας στα βασικά τη σύνθεση που προκύπτει μέσα από τα εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία της (ανθρώπινης) φύσης.

il's adventure

Η Πριγκίπισσα Αλάνι (Pil's Adventures) του Ζουλιάν Φουρνέ

Η Πιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική πόλη Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου, και τον μεταμορφώνει σε «γατόκοτα» (μισό κοτόπουλο, μισό γάτα). Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο. Ο Κρόμπαρ, ένας άγαρμπος φρουρός με καλή καρδιά, ο Κουδουνάκιας, ένας νεαρός γελωτοποιός, και η παρέα των τριών κουναβιών της, την ακολουθούν. Από το Καταραμένο Δάσος έως το Λαγκάδι του Θηρίου, η Πιλ και η απίθανη συντροφιά της θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια. Και θα βρουν την οικογένεια που δεν είχαν ποτέ.

Ενα θαρραλέο, νεαρό κορίτσι μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει το βασίλειο και τον διάδοχο του θρόνου. H ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

The Cremator

Το Κρεματόριο (The Cremator) του Γιουράι Χερτς

Ενας άντρας, ο Κόπφρκινγκλ, στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Τσεχοσλοβακία διευθύνει ένα κρεματόριο για την αποτέφρωση νεκρών σωμάτων. Σύμφωνα με τα πιστεύω του, νομίζει ότι κάνει χάρη στους ανθρώπους, προσφέροντας τους εξαγνισμό κι απελευθέρωση στις μιαρές ψυχές τους, παραφράζοντας διάφορα βιβλία που διαβάζει και που αφορούν τη θιβετιανή θρησκεία. Σταδιακά θα αρχίσει να πιστεύει στις αρχές του ναζιστικού κόμματος και να γίνεται συνεργός των Γερμανών κατακτητών, ειδικά από τη στιγμή που θα πιστέψει ότι μέσα του κυλάει γερμανικό αίμα. Ομως η γυναίκα του, επομένως και τα παιδιά του, έχουν Εβραίους προγόνους. Η μοναδική λύση είναι τόσο τα παιδιά του όσο και γυναίκα του να «εξαγνιστούν».

H μαύρη κωμωδία τρόμου του Γιουράι Χερτς, από το 1969, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!