Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 25 Μαΐου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 25 Μαΐου

Μετεκλογική εβδομάδα με ελληνική πρεμιέρα που θα συζητηθεί και ανεβασμένο αριθμό ταινιών για καλοκαιρινή κατανάλωση.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα Μπάσταρδα έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή, το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα – για το τώρα. Εδώ δεν πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας Μπάσταρδα.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύο υποψηφίοτητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής. Από τις 25 Μαΐου στις αίθουσες.

incroyable

Απίστευτο κι Ομως Αληθινό (Incroyable mais Vrai) του Καντάν Ντουπιέ

Ο Αλέν και η Μαρί μετακομίζουν σε ένα ήσυχο προάστιο. Στα έγκατα του νέου τους σπιτιού, βαθιά στο κελάρι, μια μυστηριώδης καταπακτή θα ανατρέψει τη ζωή τους.

H νέα ταινία του ξεχωριστού Καντάν Ντουπιέ, ένα τρελό ταξίδι στο χρόνο.

the little mermaid

Η Μικρή Γοργόνα (The Little Mermaid) του Ρομπ Μάρσαλ

Η Αριελ είναι μια όμορφη και ζωηρή νεαρή γοργόνα με δίψα για περιπέτεια. Η μικρότερη από τις κόρες του Βασιλιά Τρίτωνα και η πιο τολμηρή, η Αριελ λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον γεμάτο ζωντάνια Πρίγκιπα Ερικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει πως είναι η ζωή στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

Το κλασικό animation της Disney σε live action διασκευή.

kompromat

Η Μέθοδος Kompromat (Kompromat) του Ζερόμ Σαλ

O Ματιέ, ένας ασυνήθιστος και αφοσιωμένος διπλωμάτηw δέχεται μια απόσπαση στο Ιρκούτσκ ως επικεφαλής της Alliance Française της Σιβηρίας. Ελπίζει ότι η αλλαγή αυτή θα είναι καλή για την οικογένειά του και τον γάμο του… Σύντομα όμως οι επιλογές του τον φέρνουν σε αντίθεση με τις τοπικές αρχές. Ξαφνικά βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα τρομερό έγκλημα, και πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι κάποιος έχει κατασκευάσει μια υπόθεση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Φυλακισμένος και απομονωμένος, ο Ματιέ δεν έχει πού να στραφεί. Η υπεράσπιση του εαυτού του είναι αδύνατη, οι γαλλικές αρχές δεν μπορούν να τον βοηθήσουν — μόνο μία επιλογή φαίνεται να υπάρχει… να προσπαθήσει μόνος του να δραπετεύσει.

Κατσκοπική περιπέτεια με τον Ζιλ Λελούς.

on the fringe

Στα Ακρα (On the Fringe) του Χουάν Ντιέγκο Μπότο

Μια αντίστροφη μέτρηση για τρεις διαπλεκόμενους χαρακτήρες που προσπαθούν να μην καταρρεύσουν και να περάσουν 24 ζωτικές ώρες που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Ποια είναι η επίδραση του οικονομικού στρες στις προσωπικές σχέσεις και πώς η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής;

H Πενέλοπε Κρουζ σε έναν αγώνα επιβίωσης που διαρκεί ένα 24ωρο.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar: Σημείο Διαφυγής (Kandahar) του Ρικ Ρόμαν Βο

Oταν η ταυτότητα ενός πράκτορα της CIA αποκαλύπτεται μαζί με την μυστική του αποστολή, θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δραπετεύσει προτού τον εντοπίσουν οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του διερμηνέα του, ο οποίος μπορεί να έχασε τον γιο του από τους Ταλιμπάν, αλλά κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος.

O σκηνοθέτης των «Ο Φύλακας Άγγελος Επεσε» και «Greenland» συνεχίζει με ακόμη μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

linnocente

Ο Αθώος (L'Ιnnocente) του Λουκίνο Βισκόντι

Ρώμη, 1891. Ο Τούλιο Χέρμιλ και η σύζυγος Τζουλιάνα διατηρούν από καιρό εντελώς τυπικές σχέσεις. Κι ενώ η Τζουλιάνα φαίνεται να δέχεται παθητικά τη σχέση του συζύγου της με την κόμισσα Τερέζα Ράφο, γνωρίζει τον συγγραφέα Φιλίπο Ντ' Αρμπόριο και γίνεται ερωμένη του. Οταν ο σύζυγος επιστρέφει, η Τζουλιάνα μετακομίζει στην έπαυλη της πεθεράς της. Ο Τούλιο αντιλαμβάνεται την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα τους, αισθάνεται εκ νέου γοητευμένος και της προτείνει να ξαναρχίσουν μαζί μια νέα ζωή. Μαθαίνει όμως ότι η Τζουλιάνα περιμένει το παιδί του Αρμπόριο.

Το κύκνειο άσμα του Λουκίνο Βισκόντι, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ' Ανούντσιο.

ζωγραφιά του Θεού

Η Ζωγραφιά του Θεού του Γιάννη Καλογερόπουλου

Ο αιφνίδιος θάνατος της μητέρας τους ξαναφέρνει τον Δημήτρη στην Ελλάδα. Σκοπός του να βάλει την ανάπηρη αδελφή του σε ίδρυμα και να ζήσει ευτυχισμένος με τη σύντροφο του στο πατρικό. Μέσα από συνεχόμενες κωμικές ανατροπές η κοσμοθεωρία του αλλάζει.

Κωμωδία από τον Γιάννη Καλογερόπουλο, βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Μυλωνά. Από τις 25 Μαΐου στις αίθουσες.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!