Buzz

Δικαστής καταδικάζει λαθροκυνηγό να βλέπει το… «Bambi» στη φυλακή

στα 10

Δεν μπορούμε να πούμε, οι δικαστές στο Μισούρι των ΗΠΑ έχουν φαντασία!

Δικαστής καταδικάζει λαθροκυνηγό να βλέπει το… «Bambi» στη φυλακή

Οσοι είχαν την τύχη να δουν σε τρυφερή παιδική ηλικία το «Bambi» (1942) της Disney δεν μπορεί παρά να έχουν τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από τη σκηνή όπου η μητέρα του Μπάμπι σκοτώνεται από το όπλο ενός κυνηγού, σε μια από τις πιο διάσημες κι αξέχαστες σκηνές στην ιστορία του στούντιο, ικανή να φέρει δάκρυα στα μάτια ακόμα και των πιο κυνικών θεατών.

Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε ποτέ είναι να δούμε την ταινία να γίνεται μέσο… σωφρονισμού από την επίσημη δικαιοσύνη! Ευτυχώς για μας, όμως, ένας δικαστής στο Μιζούρι των ΗΠΑ είχε διαφορετική άποψη και σίγουρα μεγαλύτερη φαντασία.

Διαβάστε ακόμη: Η Disney ενώνει δυνάμεις με τον Τομ Χανκς για τον live-action «Πινόκιο» που ετοιμάζεται!

Bambi 607

Οπως ανακοίνωσε το CNN, ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ καταδίκασε τον Ντέιβιντ Μπέρι Τζ. σε φυλάκιση ενός έτους για το παράνομο κυνήγι ελαφιών. Και μέρος της ποινής του περιλαμβάνει να βλέπει την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, «Μπάμπι, το Ελαφάκι», τουλάχιστον μία φορά το μήνα για όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του.

Η δίκη έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στο Μισούρι, καθώς η υπόθεση θεωρείται μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις λαθροθηρίας που έχουν παρατηρηθεί στη συγκεκριμένη πολιτεία: Ο Μπέρι και άλλοι δύο συγγενείς του συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2016, ενώ ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του είναι αναμειγμένα σε μια μακρά σειρά περιπτώσεων παράνομης αλιείας και κυνηγιού. Ο Μπέρι σκότωνε τα ελάφια και στη συνέχεια αφαιρούσε μονάχα τα κεφάλια και τα κέρατα, αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα να σαπίσει, και οι αρχές εικάζουν ότι οι ύποπτοι είναι υπεύθυνοι για το παράνομο κυνήγι και τον θάνατο εκατοντάδων ελαφιών μέσα στα τελευταία χρόνια.

Δεν ξέρουμε αν η απόφαση του δικαστή θα έχει αποτέλεσμα, πρόκειται πάντως για έναν πρωτότυπο κι ευφάνταστο τρόπο σωφρονισμού και απονομής δικαιοσύνης, στον οποίο η Disney σίγουρα δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα συμμετείχε.

Bambi 607

Διαβάστε ακόμη

Tags: Bambi