Buzz

Η Πάτι Τζένκινς δεν πιστεύει πως η στρατηγική της Warner για τις ταινίες το 2021 είναι κάτι το προσωρινό

στα 10

Και δεν πιστεύει πως θα επιστρέψει για το «Wonder Woman 3» εάν το στούντιο συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια τακτική και για μετά το 2021.

Η Πάτι Τζένκινς δεν πιστεύει πως η στρατηγική της Warner για τις ταινίες το 2021 είναι κάτι το προσωρινό

Το «Wonder Woman 1984» ήταν η πρώτη ταινία της Warner η οποία κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στις αίθουσες και στο HBO Max, κάνοντας το στούντιο να ακολουθήσει την ίδια τακτική και για τις υπόλοιπες ταινίες του για το 2021, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ομως τα πρώτα στοιχεία από το παγκόσμιο box office δεν δείχνουν και τόσο καλά. Η ταινία κέρδισε μόλις 38.5 εκατομμύρια δολάρια, από 32 χώρες, από τα οποία τα 18.8 προέρχονται μόνο από την Κίνα κάτι που κάνει το εισπρακτικό μέλλον της ταινίας να δείχνει αρκετά δυσοίωνο (η «Wonder Woman» το 2017 είχε κερδίσει 38 εκατομμύρια δολάρια από το πρώτο Σαββατοκύριακο στη Κίνα).

Διαβάστε ακόμα: Οι Ααρον Σόρκιν και Πάτι Τζένκινς συζητούν για τα πρόσφατα γεγονότα με την Warner

patty jenkins

Η Warner είχε πει πως όλο αυτό είναι κάτι το προσωρινό και πως οι ταινίες θα επιστρέψουν στις αίθουσες μόλις αυτό γίνει εφικτό. Ομως η σκηνοθέτης της ταινίας Πάτι Τζένκινς πιστεύει πως αυτή η στρατηγική που ακολουθεί το στούντιο θα συνεχίσει και μετά το 2022. «Θέλω να πιστεύω πως είναι προσωρινό αλλά δεν είμαι σίγουρη για κάτι τέτοιο. Αλλά να σας πω κάτι, κάποια στούντιο πρόκειται να επιστρέψουν στο παραδοσιακό μοντέλο και να προκαλέσουν τεράστια αναταραχή στη βιομηχανία, επειδή κάθε σπουδαίος σκηνοθέτης θα θέλει να πάει να δουλέψει εκεί. Και τα στούντιο που κάνουν αυτήν τη ριζική αλλαγή [της μετακίνησης των θεατρικών τους κυκλοφοριών σε διαδικτυακές πλατφόρμες], ειδικά χωρίς να συμβουλευτούν τους σκηνοθέτες, θα καταλήξουν με να μην έχουν ποιοτικούς κινηματογραφιστές που θα θέλουν να εργαστούν εκεί», δήλωσε η Τζένκινς στους The New York Times.

Πάντως η ίδια δεν έχει σκοπό να επιστρέψει για το «Wonder Woman 3» εάν η Warner ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και μετά το 2021. «Θα δούμε τι θα συμβεί [με το «Wonder Woman 3»]. Δεν ξέρω πραγματικά. Ξέρω ότι θα ήθελα να κάνω το τρίτο εάν οι περιστάσεις ήταν σωστές και υπήρχε ακόμα ένα θεατρικό μοντέλο. Δεν ξέρω ότι θα το έκανα αν δεν υπήρχε», δήλωσε.

Η Τζένκινς μπορεί να μην επιστρέψει σύντομα για το «Wonder Woman 3», αλλά έχει ήδη βρει το επόμενο της πρότζεκτ το οποίο θα είναι η νέα ταινία «Star Wars» με τίτλο «Rogue Squadron».

Διαβάστε ακόμα: Εξοργισμένος ο Ντενί Βιλνέβ με την απόφαση της Warner να βγάλει το «Dune» online