Buzz

British Pathé: 100 χρόνια ιστορίας στο YouTube

στα 10

Η βρετανική Pathé ανέβασε στο YouTube περισσότερα από 85.000 επίκαιρα από το τεράστιο αρχείο της, γράφοντας ξανά την ιστορία του σύγχρονου κόσμου σε High Definition.

British Pathé: 100 χρόνια ιστορίας στο YouTube

«Ελπίζουμε πως όλοι όσοι έχουν υπολογιστή θα δουν αυτές τις ταινίες. Το αρχείο είναι ένας μνημειώδης θησαυρός ιστορικής και πολιτιστικής αξίας που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το να ανεβάσουμε τις ταινίες στο YouTube έμοιαζε με τον καλύτερο τρόπο για να είμαστε σίγουροι πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.»

Η συλλογή της Pathé από επίκαιρα εκτείνεται από το 1896 έως και το 1976 και περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, με σπάνια ντοκουμέντα από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κομβικά γεγονότα το 20ου αιώνα και συλλεκτικό υλικό από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής σε όλον τον πλανήτη.

2

Το αρχείο της Pathé παρουσιάζεται σε High Definition και είναι ταξινομημένο με εύχρηστο τρόπο στο ειδικό κανάλι στο YouTube, όπου κανείς μπορεί να αναζητήσει οτιδήποτε, από το ρεπορτάζ για το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε μέχρι την πτώση της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και από την πρώτη πτήση των αδερφών Ράιτ μέχρι την ημέρα που ο Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ κατέκτησε τον τίτλο του Mr. Universe.

Πλούσιο είναι και το αρχειακό υλικό που αναφέρεται στην Ελλάδα, με επίκαιρα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις σημαντικές ιστορικές στιγμές της χώρας και πολλαπλές επισκέψεις διάσημων πολιτικών και όχι μόνο προσωπικοτήτων - δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε παρακάτω μερικά δείγματα από τον ελεύθερα διαθέσιμο πλέον θησαυρό της Pathé:






Διαβάστε ακόμη:

Tags: PATHE