Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2021: Το «Nomadland» κερδίζει και το βραβείο των Αμερικανών Παραγωγών και πάει καρφωτό για το Οσκαρ του!

στα 10

Η ταινία της Κλόι Ζάο βρίσκεται μία ανάσα από το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και τον απόλυτο θρίαμβο.

Oscars 2021: Το «Nomadland» κερδίζει και το βραβείο των Αμερικανών Παραγωγών και πάει καρφωτό για το Οσκαρ του!

Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών έδωσε χτες τα βραβεία του, ψηφίζοντας το «Nomadland» ως την καλύτερη ταινία του 2021 και δίνοντας στο αριστούργημα της Κλόι Ζάο ένα σαφές προβάδισμα για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε αναλυτικά: Oscars 2021: Οι υποψηφιότητες

nomadland 607

Το «Nomadland» επικράτησε ανάμεσα στις υπόλοιπες 9 ταινίες της δεκάδας, σαρώνοντας τον ανταγωνισμό από τα: «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, «Οne Night in Miami» της Ρεγκίνα Κινγκ, «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» του Ααρον Σόρκιν, «Sound of Metal» του Ντάριους Μάρντερ, «Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ, «Borat Subsequent Moviefilm» του Τζέισον Γουόλινερ, «Judas and the Black Messiah» του Σάκα Κινγκ, «Promising Young Woman» της Εμεραλντ Φένελ, και «Minari» του Λι Αϊζακ Τσανγκ.


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


Nomadland 607

Το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ενωσης Αμερικανών Παραγωγών αποτελεί συνήθως μια αρκετά σίγουρη πρόβλεψη για το ποιο φιλμ θα αποσπάσει και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, καθώς οι προτιμήσεις των μελών της έχουν ταυτιστεί με εκείνες των μελών της Ακαδημίας 20 φορές μέσα στα 29 χρόνια του θεσμού, ανάμεσά τους και πέρσι, με τα, «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι, «The Shape of Water» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ή το ακόμα πιο απρόβλεπτο «The Hurt Locker» της Κάθριν Μπίγκελοου.

Διάσημες φορές που το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών απέτυχε να ταυτιστεί με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας; Πέρσι που ψήφισαν το «1917» του Σαμ Μέντες (ενώ το Οσκαρ κέρδισαν τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο) , αλλά και τη χρονιά του «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και του διαβόητου μπερδέματος με το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς.

The Crown Season 3

Στις υπόλοιπες κατηγορίες το «Soul» της Pixar μοιάζει να έχει το σαφές προβάδισμα για το Oscar Animation, όπως και το «My Octopus Teacher» του Netflix μοιάζει να απειλεί πλέον στα ντοκιμαντέρ τα «Collective» και «Time».

Τηλεοπτικά οι παραγωγοί υποκλίθηκαν στην αυτού μεγαλειότητα του «The Crown», το «The Queen’s Gambit» επικράτησε στις μίνι σειρές και το «Schitt’s Creek» στην κωμωδία.

soul 607

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα βραβεία της Ενωσης Αμερικανών Παραγωγών.

Καλύτερη Ταινία: «Nomadland»
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: «Soul»
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «My Octopus Teacher»
Καλύτερη Δραματική Σειρά: «The Crown»
Καλύτερη Κωμική Σειρά: «Schitt’s Creek»
Καλύτερη Μίνι Σειρά: «The Queen’s Gambit»
Καλύτερη Ταινία για Τηλεόραση ή Streaming: «Hamilton»
Καλύτερη Non-Fiction Σειρά: «The Last Dance»
Καλύτερη Ζωντανή Σειρά ή Talk Show: «Last Week Tonight with John Oliver»
Καλύτερη Διαγωνιστική Σειρά: «RuPaul’s Drag Race»


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς