Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - A' Ανδρικός Ρόλος

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 91η Απονομή των Βραβείων Oσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες. Στην πεντάδα Α' Ανδρικού, εσείς τι λέτε; Κρίστιαν Μπέιλ ή Ράμι Μάλεκ;

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - A' Ανδρικός Ρόλος

Τέσσερις στους πέντε υποδύθηκαν αληθινά πρόσωπα. Τρεις μεταμορφώθηκαν με συγκλονιστικό τρόπο. Δύο σκηνοθέτησαν τους εαυτούς τους (ο ένας επίσημα, ο άλλος από ανάγκη). Πέντε εξαιρετικές ερμηνείες.

Το ποιος θα σηκώσει το Οσκαρ απόψε, είναι θέμα στατιστικής...

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Green Book 607

Βίγκο Μορτενσεν για το «Πράσινο Βιβλίο»

Αρχικά αρνήθηκε το ρόλο. Πώς ένας ψηλόλιγνος Δανοαμερικανός θα έπαιζε έναν ιταλοαμερικάνο μάγκα των 60ς με βαριά προφορά από το Μπρονξ; Μετά αποφάσισε να το ρισκάρει, να βουτήξει με το κεφάλι, να μεταμορφωθεί - πήρε 20 κιλά τρώγοντας ακατάσχετες ώρες και καπνίζοντας σα φουγάρο. Τίποτα από αυτά δεν χάρισε στον Βίγκο Μόρτενσεν την 3η του οσκαρική υποψηφιότητα («Eastern Promises», «Captain Fantastic»). Οσο η προσωπική του ευαισθησία να πλησιάσει με σύγχρονο (αλλά όχι κριτικό) βλέμμα τον «Τόνι Λιπ», τον σεκιουριτά του Copacabana και να του εμφυσήσει μία τόσο απαραίτητη για την Αμερική του Τραμπ κατανόηση, μία πηγαία ενσυναίσθηση απέναντι στο διαφορετικό. «Δε θα κερδίσω» είπε γελώντας στον Τζίμι Κίμελ πριν από λίγες μέρες. «Αλλά είμαι μάστερ του ενθουσιασμένου χαμόγελου και χειροκροτήματος όταν ακούγεται ο νικητής»

At Eternitys Gate 607

Γουίλεμ Νταφόε για το «Στην Πύλη της Αιωνιότητας»

Tέταρτη οσκαρική υποψηφιότητα («Platoon», «Shadow of a Vapire», «The Florida Project») για τον 64χρονο υπέροχο ηθοποιό. Και τέταρτη φορά που θα χάσει. Παρόλο που το πορτρέτο του Βαν Γκονγκ είχε όλες τις σωστές πινελιές, σωστό τόνο, σωστή θερμοκρασία. Ανέδειξε το φως του καλλιτέχνη, χωρίς να φοβάται τα σκοτάδια του, αλλά δεν κατέφυγε στην ευκολία της παράδοσης στην τρέλα. Κάποια στιγμή η Ακαδημία θα καταλάβει ότι έχει παραβλέψει έναν σπουδαίο πρωταγωνιστή. Ελπίζουμε πολύ σύντομα.

Bradley Cooper 607

Μπράντλεϊ Κούπερ για το «Ενα Αστέρι Γεννιέται»

O Koύπερ μετρά 7 οσκαρικές υποψηφιότητες - αυτή είναι η τέταρτη ως ηθοποιός και τρίτη στην κατηγορία του Α' Ανδρικού (μετά τα «Silver Linings Playbook» και «American Sniper»). Μαθαίνοντας αρκετά από τον Κλιντ Ιστγουντ, όταν ήρθε η ώρα εδώ να σκηνοθετήσει τον εαυτό του, το έκανε στιβαρά, σοβαρά και με αυτοπεποίθηση σε κάθε βήμα. Ο ρόλος του αυτοκαταστροφικού, αλκοολικού μουσικού θα μπορούσε να είχε παραδοθεί σ' ένα μελό overacting (ήταν... γραμμένος έτσι!) αλλά ο Κούπερ είχε ένα προσωπικό χαλινάρι για να τον επαναφέρει στο επίπεδο που τον πιστεύεις, τον καταλαβαίνεις, ανησυχείς για αυτόν. Θα του είχαμε δώσει το Οσκαρ από την πρώτη σκηνή που βλέπει την Lady Gaga να ερμηνεύει το «La Vie En Rose» και το βλέμμα μου μεταμορφώνεται σταδιακά από αδιάφορο, σε περίεργο, σε ξαφνιασμένο, σε εντελώς ερωτευμένο.

Vice 607 1

Κρίστιαν Μπέιλ για το «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία»

Τι να πει κανείς για τον 45χρονο Ουαλό που έχει βαλθεί εδώ και δύο δεκαετίες να αποδεικνύει ότι η τέχνη του, το ταλέντο του, οι ερμηνείες του δεν γνωρίζουν σύνορα, όρια, χώρες, προφορές, σωματικούς ή ηλικιακούς περιορισμούς. Από το «Machinist» το 2004 που είχε χάσει 28 κιλά κι έγινε σκιά του εαυτού του, μέχρι το διπλάσια χτισμένο σώμα του «Σκοτεινού Ιππότη», κι από τη junkie φιγούρα (και πάλι 20 κιλά κάτω) του «Fighter» και σήμερα την μεταμόρφωση στον πρώην αντιπρόεδρο τον Η.Π.Α, Ντικ Τσέινι (25 κιλά βαρύτερος και ξυρισμένο κεφάλι), ο Μπέιλι είναι ασυγκράτητος. Ομως είναι ολοφάνερο ότι η θυσία στην οποία επιβάλει το σώμα του είναι μόνο η αρχή. Ηθοποιός μεθόδου, πολύ αυστηρός και τελειομανής, καταφέρνει να διεισδύσει κάτω από επιδερμίδες μακιγιάζ και να αναδυθεί με τις πιο σκοτεινές λεπτομέρειες που κάνουν τους ήρωές του απόλυτα αληθινούς. Ο Τσέινι του είναι μελετημένος στην ακρίβεια, ανθρώπινος και σατανικός ταυτόχρονα. Αν κερδίσει απόψε θα είναι το 2ο Οσκαρ του (μετά το «Fighter») στην τέταρτή του συνολικά υποψηφιότητα.

Rami Malek 607

Ράμι Μάλεκ για το «Bohemian Rhapsody»

Οπως και στην περίπτωση Γκλεν Κλόουζ/Ολίβια Κόλμαν, έτσι και στη μονομαχία Ράμι Μάλεκ / Κρίστιαν Μπέιλ, η μοναδική ένδειξη ότι το Οσκαρ θα πάει στον πρωταγωνιστή του «Bohemian Rhapsody» (μετά από μία στήθος-με-στήθος κούρσα) είναι το βραβείο SAG. Ο Μάλεκ το κέρδισε και αυτό μάς κάνει να πιστεύουμε ότι θα σηκώσει και το Οσκαρ. Αλλωστε, εκείνος έσωσε την ταινία. Κυριολεκτικά (καλλιτεχνικά) και στρατηγικά. Γιατί δεν είναι μόνο η απόλυτη μεταμόρφωσή του σε Φρέντι Μέρκιουρι (κάθε μικρή κι επική έκφραση ή κίνηση του κορμιού, πάνω στη σκηνή και πέρα από αυτή) και η μελαγχολία που μετάγγισε στο ρόλο ενός αυτόφωτου, υπέρλαμπρου άντρα που άλλαξε τον ορισμό της ροκ μουσικής. Είναι και το πώς υπηρέτησε την ίδια την ταινία, μετά το σκάνδαλο Μπράιαν Σίνγκερ. Φήμες τον θέλουν να έχει στην ουσία σκηνοθετήσει τον εαυτό του, καθώς ο Σίνγκερ σταμάτησε να πηγαίνει στα γυρίσματα. Για αυτό ίσως ξεχύθηκε στην οσκαρική κούρσα με πείσμα, στηρίζοντας τη δουλειά του - πήγε σε όλες τις πρεμιέρες, απάντησε διπλωματικά και με αυτοπεποίθηση σε όλες τις ερωτήσεις, πόζαρε σε κάθε επίσημη πόζα και σε κάθε ανεπίσημο σέλφι με στωικό χαμόγελο. Το θέλει πολύ το Οσκαρ και, μάλλον, θα το πάρει.


Oscars 2019: Οι προβλέψεις του Flix


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Πριν τη «μεταφορά» τους στο κόκκινο χαλί και την έναρξη της τελετής, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική εκπομπή «OSCARS’ NIGHT» αφιερωμένη στα OSCAR, με συντονιστή τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και καλεσμένους ηθοποιούς και ανθρώπους του κινηματογράφου, που θα σχολιάζουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν τις δικές τους προβλέψεις. Η εκπομπή και η αποστολή στο κόκκινο χαλί θα προβληθεί live και στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouΤube, στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής! Η τηλεοπτική κάλυψη θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.