Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Μουσική

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Μουσική

Οι πέντε μαέστροι οι οποίοι συναγωνίζονται στην συγκεκριμένη κατηγορία φέτος έχουν καταφέρει με τις μελωδίες τους να προκαλέσουν συναισθήματα χαράς, θλίψης, αγωνίας και έντασης με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, και σχεδόν όλοι τους έχουν τις ίδιες πιθανότητες να φύγουν με ένα βραβείο Οσκαρ στα χέρια τους - ειδικά αφού από την πεντάδα λείπει το μέχρι πριν τις υποψηφιότητες φαβορί Τζάστιν Χούρβιτς για τη μουσική του «Πρώτου Ανθρώπου».

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.


«BlacKkKlansman: Η Παρείσφρηση» | Μουσική: Τέρενς Μπλάνσαρντ

Η πρώτη υποψηφιότητα του Τέρενς Μπλάνσαρντ τον φέρνει αντιμέτωπο με κάποια μεγάλα ονόματα στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως πρέπει να υποτιμηθεί ούτε στο ελάχιστο. Ο Μπλάνσαρντ έγραψε μια υπέροχη μουσική για την ταινία του Σπάικ Λι, συνδυάζοντας τις soul και funky μελωδίες με την ορχηστρική μουσική, ταιριάζοντας τέλεια τα δύο αυτά είδη για να αναβιώσει το κλίμα και την ένταση μιας ήδη ταραγμένης εποχής.


«Black Panther» | Μουσική: Λούντβιγκ Γκόρανσον

Αλλη μια πρώτη υποψηφιότητα στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτή την φορά για τον Σουηδό Λούντβιγκ Γκόρανσον ο οποίος, αν η Ακαδημία τιμήσει την ταινία του Ράιαν Κούγκλερ, αλλά και τις υπερηρωικές ταινίες ως είδος, στις περισσότερες κατηγορίες, τότε είναι σίγουρο πως θα το πάρει και το Οσκαρ Μουσικής. Οχι πως δεν αξίζει άλλωστε αφού ο Γκόρανσον έγραψε ένα πραγματικά επικό soundtrack με μελωδίες και χορωδιακές στιγμές εμπνευσμένα από την αφρικάνικη ήπειρο, συνδυάζοντάς τα με πομπώδη ορχηστρικά κρεσέντα, τα οποία όχι μόνο ζωντανεύουν αλλά και τιμούν τον μύθο και το εκτόπισμα του «Black Panther».


«Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» | Μουσική: Νίκολας Μπριτέλ

H δεύτερη μόλις υποψηφιότητα του Νίκολας Μπριτέλ έρχεται και πάλι για ταινία του Μπάρι Τζέκινς, μετά το «Moonlight» το 2017. Χρησιμοποιώντας κυρίως έγχορδα και πνευστά, η μουσική του Μπριτέλ καταφέρνει να γίνει η φωνή στον (τραγικό) έρωτα έρωτα δυο νέων ανθρώπων. Ελπίζουμε μόνο το ίδιο να προσέξει και η Ακαδημία.


«Το Νησί των Σκύλων» | Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά

Μετά από δέκα υποψηφιότητες (και δυο νίκες), κανείς δεν πλέον μπορεί να αμφισβητήσει το αστείρευτο ταλέντο του υπέροχου Αλεξάντρ Ντεσπλά. Και εδώ στην τέταρτη συνεργασία του με τον Γουές Αντερσον, ο Ντεσπλά συνδυάζει την Ανατολή με την Δύση με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Παίρνοντας αρκετά στοιχειά από την παραδοσιακή ιαπωνική μουσική, κυρίως αυτή των θεατρικών μοτίβων της, όπως το Καμπούκι και το Νο, και ενσωματώνοντας τα σε κλασικά ορχηστρικά θέματα. Ο Ντεσπλά κέρδισε πέρσι το Οσκαρ για την μουσική του στη «Μορφή του Νερού», οπότε μάλλον δύσκολο η Ακαδημία να τον βραβεύσει και πάλι.


«Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» | Μουσική: Μαρκ Σάιμαν

Πρόκειται για την έβδομη υποψηφιότητα του Μαρκ Σάιμαν, ο οποίος ελπίζει επιτέλους σε μια νίκη. Και εδώ που τα λέμε η μουσική της νέας «Μαίρη Πόπινς» θυμίζει κάτι λίγο από την Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, με τον Σάιμαν να αιχμαλωτίζει το ρετρό με τις ορχηστρικές μελωδίες του. Αλλοτε πομπώδεις και άλλοτε πιο παιχνιδιάρικες, όπως εξάλλου αρμόζει σε μια νταντά σαν την Μαίρη Πόπινς, η μουσική του Σάιμαν ίσως καταφέρει να κερδίσει την εύνοια της Ακαδημίας χτυπώντας τις πιο νοσταλγικές χορδές της.


Oscars 2019: Οι προβλέψεις του Flix


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.