Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: 10 στιγμές από τα παρασκήνια

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν μακριά από τις κάμερες της 91ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Oscars 2019: 10 στιγμές από τα παρασκήνια

Η 91η απονομή των βραβείων Οσκαρ ήταν ιστορική. Εμείς όμως ξεκλέψαμε μερικές σκηνές από όσα διαδραματίστηκαν μακριά από τις κάμερες και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Γιατί Οσκαρ δεν είναι μόνο τα βραβεία. Είναι μία βραδιά που το Χόλιγουντ κοιτιέται στον καθρέφτη και... παίζει ρόλους με εμάς θεατές. Μια βραδιά ανατροπών, καλού (ή κακού) χιούμορ, συγκίνησης, σύσφιξης της κινηματογραφικής κοινότητας, χειροκροτήματος ή και... ξεμαλλιάσματος.

Δείτε και μόνοι σας!

Διαβάστε κι αυτό: Oscars 2019: Οι ιστορικές στιγμές της 91ης απονομής!

Oscars 2019 Backstage  607 1

Bow to the Queen Η Lady Gaga υποκλίνεται στην Ολίβια Κόλμαν

Μην ξανακούσουμε κλισέ για γυναικειά αντιζηλεία - κουρασμένα, "παλιά", ξεπερασμένα σχόλια. Οι γυναίκες που πατούν γερά στα πόδια τους αποδεικνύουν ότι ξέρουν να χειροκροτήσουν και να καμαρώσουν και να υποκλιθούν στο μεγαλείο μίας άλλης γυναίκας. Αυτό έκανε η Ολίβια Κόλμαν επί σκηνής στην Γκλεν Κλόουζ (μεγάλη αδικημένη, τεράστια ηθοποιό). Αυτό έκανε η Lady Gaga μόλις η Κόλμαν κατέβηκε από τη σκηνή. Η ισχύς εν τη ενώσει κορίτσια και μία εικόνα παραδειγματίζει περισσότερο κι από δεκάδες φεμινιστικά τσιτάτα!

Oscars 2019 Backstage 607 6

Oscars 2019 Backstage 607 6a

#BOOMSHACKSLACKA (ή, αλλιώς, η χαρά του Σπάικ Λι)

Oπως δεν έγραψε την αντίρρηση και το θυμό του για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «Πράσινο Βιβλίο», δεν έκρυψε και τη χαρά του για Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου που κέρδισε η ομάδα του «BlackKklansman». Γιατί, κακά τα ψέματα, έχει δίκιο. Από το 1990 και την οσκαρική του υποψηφιότητα [Οσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για το «Κάνε το Σωστό»], υπήρξε άλλη μία φορά υποψήφιος το 1998 [στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ως παραγωγός του «4 Little Girls»]. Και δεν κέρδισε ποτέ - παρά ένα μόνο τιμητικό Οσκαρ πριν από λίγα χρόνια. Χθες, ήταν το πρώτο δικό του χρυσό αγαλματάκι. Και το πανηγύρισε σα μικρό παιδί. «BOOMSHACKSLACKA» έγραψε ως λεζάντα στο instagram. Και δεν χρειάζονται άλλα λόγια.

Oscars 2019 Backstage 607 3

Oscars 2019 Backstage 607 3a

Ω Ολίβια, θα μπορούσες ποτέ να τη συγχωρέσεις;

Η Μελίσα ΜακΚάρθι κέρδισε φέτος μία οσκαρική υποψηφιότητα στην κατηγορία Α' Γυναικείου ερμηνεύοντας έναν δραματικό, αντιπαθή, δύσκολο ρόλο και κάνοντάς το με αυτοπεποίθηση και στιβαρότητα και χωρίς περιττές μανιέρες. Μπορεί να έχασε από την Κόλμαν, αλλά στη σκηνή της Ακαδημίας απέδειξε ότι... πίσω έχει η Μελίσα την ουρά! Η καρικατούρα της Βασίλισας Αννας με την κάπα με τα κουνέλια κι ο τρόπος που ο ΜακΚάρθι τη φόρεσε αναπολογητικά και με straight face στην παρουσίαση του Οσκαρ Ενδυματολογίας κέρδισε τις εντυπώσεις και μάς έκανε ειλικρινά να γελάσουμε (σε μία βραδιά χωρίς πραγματικές ψυχαγωγικές στιγμές). Εδώ, σε μια φωτό κλεμμένη από τα παρασκήνια, βλέπουμε τη δυσκολία να φορέσεις κάτι τέτοιο. Αξια, Μελίσα!

Oscars 2019 Backstage 607 2

Viva Mexico! H αγκαλιά του Κουαρόν στον Ντελ Τόρο

15 χρόνια πριν μιλούσαμε για το νέο κύμα του μεξικανικού σινεμά και τους τρεις φίλους που ένωσαν δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν τις παραγωγές τους και να τις στηρίξουν στη προώθησή τους σε όλο τον κόσμο. Από τότε οι Αλφόνσο Κουαρόν, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έχουν κατακτήσει το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα (καλλιτεχνικά και εμπορικά) κι έχουν κερδίσει ένα σερί Οσκαρ Σκηνοθεσίας που διέκοψε μόνο ο Ντέμιαν Σαζέλ το 2017 (2018 Ντελ Τόρο με τη «Μορφή του Νερού, 2016 Ινιαρίτου με την «Επιστροφή», 2015 και πάλι Ινιαρίτου με το «Birdman», 2014 Κουαρόν με το «Gravity»). Φέτος, και πάλι Κουαρόν με το «Ρόμα». Πρέπει να είναι υπέροχο συναίσθημα να παίρνεις αγκαλιά τον φίλο σου μία τέτοια στιγμή. Οπου όλα στον κόσμο μοιάζουν να έχουν κολλήσει τέλεια και η ζωή να έχει νόημα.

Oscars 2019 Backstage  607 7

Θα μου δώσεις ένα αυτόγραφο;

Ο Τζέιμς Μάκαβοι μάς δείχνει τι έκανε όλο το βράδυ: έβαζε τους διάσημους φίλους του (από τη Σαρλίζ Θερόν και τη Τζούλια Ρόμπερτς, μέχρι τον Σπάικ Λι και την Γκλεν Κλόουζ) να του υπογράφουν το πουκάμισό του. Θα το πουλήσει στο Ebay;

Oscars 2019 Backstage 607 5

Τrue black power

H Aντζελα Μπάσετ, η mama Βlack Panther, κι όσοι αφροαμερικανοί ηθοποιοί βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή backstage, πλαισίωσαν με τιμή και περηφάνεια τον Γερουσιαστή Τζον Λιούις. Ο διάσημος 79χρονος ακτιβιστής και παρεμβατικός νομοθέτης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την φυλετική ισότητα, ήταν ένας από τους «Μεγάλους 6 Ηγέτες» που περπάτησαν στην πρώτη γραμμή της Πορείας της Ουάσινγκτον τον Αύγουστο του 1963. Δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όταν έβγαζε τον «Εχω ένα όνειρο» λόγο του.

Oscars 2019 Backstage 607 4

Meeemoriees, light the corners of my miiiind

Kάτι τέτοιο πρέπει να τραγουδά από χθες ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ γιατί έζησε την νύχτα της ζωής του. «Ναι ήμουν υποψήφιος για Οσκαρ. Αλλά η καλύτερη στιγμή της βραδιάς ήταν που γνώρισε την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και είχα μία ουσιαστική συζήτηση μαζί της. Βραδιά 40 καρατίων» λέει ο ίδιος στη λεζάντα του στο twitter. Αν δεν καταλαβαίνετε γιατί αυτή η σκηνή ήταν ιστορική για τον Γκραντ, μάλλον έχετε επεισόδια: ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ αποκαλύπτει το fan letter που είχε στείλει, στα 14, στην Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Κι εκείνη του απαντά!

Oscars 2019 Backstage  607 8

Drogo + Daenerys = love4ever

Λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε του Game of Thrones, ο Ντρόγκο ξαναβρίσκει την Ντενέρις του στα παρασκήνια των Οσκαρ. Μπερδεύτεται η μικρή οθόνη με την μεγάλη, η πραγματικότητα με τη φαντασία, το παρόν με το παρελθόν.

Oscars 2019 Backstage 607 9 Oscars 2019 Backstage 607 9a Oscars 2019 Backstage 607 10

Ενας Ερωτας Γεννιέται

Μιλώντας για γκρι περιοχές μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, η χημεία ανάμεσα στη Lady Gaga και τον Μπράντλεϊ Κούπερ είναι κάτι που ξεπερνά διαφημιστική προώθηση ταινίας, πραγματική φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα, ή γενναιόδωρη αναγνώριση καλλιτέχνη προς καλλιτέχνη. Αυτοί οι δύο κοιτιούνται με τέτοια καψούρα που έχει να δει το σινεμά από την εποχή του Old Hollywood.

Oscars 2019 Backstage 607 13

Oscars 2019 Backstage 607 14

Oscars 2019 Backstage 607 11

Oscars 2019 Backstage 607 12

Oscars 2019 Backstage 607 15

Nικητές και ηττημένοι, το έκαψαν!

Λίγη ώρα μετά τους τίτλους τέλους της τελετής, όση πίκρα κι αν είχαν γευτεί οι ηττημένοι (μόνο αγάπη για την Γκλεν Κλόουζ), άλλαξαν ρούχα, έβαλαν τα χορευτικά τους παπούτσια και πήγαν στα πάρτι. Αυτά τα οσκαρικά πάρτι που κάθε χρόνο αφήνουν ιστορία. Οπως του Vanity Fair. Γιατί το Χόλιγουντ, το ξέρουμε όλοι, πάνω από όλα είναι ένα πανηγύρι ματαιοδοξίας...

Στη σελίδα του Flix στο Facebook και από τους λογαριασμούς μας στο Twitter και το Instagram παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δείτε εδώ τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, κοπιάρετε ή... αποφύγετε!

Διαβάστε και δείτε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, λεπτό προς λεπτό, από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί μέχρι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσετε την 91η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Την Δευτερα 25/02 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00 η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου κάνει ανκόρ! Στις 21:00 παρακολουθήστε αξιοσημείωτες στιγμές στο κόκκινο χαλί! Και αμέσως μετά στις 22:00 δείτε την λαμπερή τελετή! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μπορείτε να δείτε την μονταρισμένη τελετή διάρκειας 90 λεπτών στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD.