Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Οι ιστορικές στιγμές της 91ης απονομής!

στα 10

Και δεν εννοεί κανείς τη νίκη του «Πράσινου Βιβλίου» με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας!

Oscars 2019: Οι ιστορικές στιγμές της 91ης απονομής!

Η 91η απονομή των βραβείων Οσκαρ ήταν ιστορική - για πολλούς, και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Μένοντας στα ρεκόρ, τις πρωτιές και τις ιστορικές κατακτήσεις των νικητών, δείτε παρακάτω τους ίσως μοναδικούς - εγκυκλοπαιδικούς - λόγους για τους οποίους αξίζει να θυμόμαστε τα Οσκαρ του 2019.

Διαβάστε και δείτε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, λεπτό προς λεπτό, από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί μέχρι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Olivia

Η 91η τελετή έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες γυναικών, συνολικά 15.

spike lee oscars 607

Το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου που κέρδισε ο Σπάικ Λι για το «BlackKklansman» είναι το πρώτο κανονικό που κερδίζει στην καριέρα του. Το 2016 είχε κερδίσει ένα τιμητικό Οσκαρ για το σύνολο της καριέρας του.

regina

Η 91η τελετή των βραβείων Οσκαρ είδε τους περισσότερους Αφροαμερικάνους - σύνολο 7 - να κερδίζουν ένα βραβείο.

Mahersala

Ο Μαχερσάλα Αλι γίνεται ο δεύτερος Αφροαμερικάνος ηθοποιός που κερδίζει δύο Οσκαρ (ένα Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Moonlight» το 2016 και ένα φέτος για το «Πράσινο Βιβλίο»). Ο άλλος που το έχει καταφέρει είναι ο Ντένζελ Γουάσινγκτον (Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Glory» το 1989 και Α' Ανδρικού Ρόλου το 2001 για την «Ημέρα Εκπαίδευσης»).


Δείτε αναλυτικά τους νικητές της 91ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ και όλους τους ευχαριστήριους λόγους της βραδιάς.


Alfonso

Ο Αλφόνσο Κουαρόν γίνεται ο πρώτος κάτοχος Οσκαρ φωτογραφίας για ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος, το «Ρόμα».

Ruth E. Carter

Η ενδυματολόγος Ρουθ Ε. Κάρτερ είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα που κερδίζει στην κατηγορία για τα κοστούμια του «Black Panther». Το βραβείο Οσκαρ της είναι και το πρώτο που κέρδισε ποτέ ταινία της Marvel.

Hannah BLeacher

Η σκηνογράφος Χάνα Μπλίτσερ γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα που κερδίζει στην κατηγορία για τα σκηνικά του «Black Panther».

Domee Shi

Η Ντόμι Σι και η Μπέκι Νάιμαν-Κομπ είναι το πρώτο δίδυμο γυναικών που κερδίζει στην κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Η ταινία τους «Bao» ήταν η νικήτρια της 91η απονομής.

Glenn Close

H Γκλεν Κλόουζ γίνεται η ηθοποιός με τις περισσότερς υποψηφιότητες - 7 σύνολο - και καμία νίκη.


Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2019 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, δείτε εδώ: το Flix μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Στη σελίδα του Flix στο Facebook και από τους λογαριασμούς μας στο Twitter και το Instagram παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δείτε εδώ τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, κοπιάρετε ή... αποφύγετε!

Διαβάστε και δείτε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, λεπτό προς λεπτό, από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί μέχρι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσετε την 91η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Την Δευτερα 25/02 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00 η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου κάνει ανκόρ! Στις 21:00 παρακολουθήστε αξιοσημείωτες στιγμές στο κόκκινο χαλί! Και αμέσως μετά στις 22:00 δείτε την λαμπερή τελετή! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μπορείτε να δείτε την μονταρισμένη τελετή διάρκειας 90 λεπτών στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD.