Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών δίνει τη δική του εκδοχή για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

στα 10

Εχοντας πετύχει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας 18 φορές μέσα στα 25 χρόνια των βραβείων του, το Σωματειό Αμερικάνων Παραγωγών έδωσε στη δημοσιότητα τις φετινές υποψηφιότητές του, δίνοντας μια πρώτη πιθανή εικόνα των δέκα ταινιών που θα βρεθούν στις επιλογές της Ακαδημίας.

Oscars 2015: Το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών δίνει τη δική του εκδοχή για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας
The Theory of Everything

Στην 26η του χρονιά φέτος το Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής για τον κινηματογράφο είναι ο πιο ισχυρός δείκτης του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αφού στα 18 από τα 25 του χρόνια, το βραβείο του Σωματείου είναι τελικά και το φιλμ που επιλέγει η Ακαδημία. Το ίδιο συνέβη και πέρσι με το «12 Χρόνια Σκλάβος», αλλά και τα έξι προηγούμενα χρόνια («Argo», «The Artist», «The King’s Speech», «The Hurt Locker», «Slumdog Millionaire» και «No Country for Old Men»), ενώ η τελευταία φορά που το βραβείο του Σωματείου διαφοροποιήθηε από το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν το 2006 όταν προκρίθηκε το «The Departed» του Μάρτιν Σκορσέζε αντί του «Little Miss Sunshine» που είχαν ψηφίσει ως καλύτερη ταινία της χρονιάς τα μέλη του Σωματείου.

Η φετινή τους δεκάδα περιλαμβάνει περισσότερες από μια εκπλήξεις.

Αρχικά φέρνει το «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ για πρώτη φορά στη κούρσα των βραβείων, ενώ ξεχωρίζει ως καλύτερη ταινία το «Nightcrawler» του Τόνι Γκιλρόι, αφήνοντας απέξω μεγάλα φαβορί όπως το «Selma» της Αβα ΝτιΒερνέ, το «Unbroken» της Αντζελίνα Τζολί, το «A Most Violent Year» του Τζέι Σι Τσάντορ και το «Into the Woods» του Ρομπ Μάρσαλ. Η λίστα με τις δέκα ταινίες φυσικά δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την πιθανή δεκάδα των Οσκαρ (εκεί θα βρεθεί μάλλον σίγουρα το «Selma» και όχι τόσο σίγουρα το «Nightcrawler»), αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς τους δέκα τίτλους κρύβεται το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

American Sniper 607 O Μπράντλεϊ Κούπερ στο «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ

Βραβείο "Darryl F. Zanuck" για την Καλύτερη Κινηματογραφική Παραγωγή

Big Hero 6 607

Στην κατηγορία της Καλύτερης Παραγωγής Κινουμένων Σχεδίων υποψήφιες για το Βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών είναι οι εξής ταινίες:

Particle Fever 607 Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Particle Fever»

Για το Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής Ντοκιμαντέρ υποψήφια είναι τα εξής φιλμ:

  • The Green Prince (Music Box Films)
  • Life Itself (Magnolia Pictures)
  • Merchants of Doubt (Sony Pictures Classics)
  • Particle Fever (Abramorama/BOND 360)
  • Virunga (Netflix)

Τα 6000 μέλη του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών (Producers Guild of America) θα ανακοινώσουν τα βραβεία τους σε κινηματογράφο και τηλεόραση στις 24 Ιανουαρίου του 2015.

Περισσότερα Oscars 2015

Tags: Oscars 2015