Buzz

Στα 160 θύματα, πόσα εισιτήρια; Νέο τρέιλερ για το «American Sniper»

στα 10

Ταγμένος στρατιώτης, καλό σύζυγος, συνεπής πατέρας. Το νέο τρέιλερ του «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ είναι, αν μη τι άλλο, πατριωτικό.

Στα 160 θύματα, πόσα εισιτήρια; Νέο τρέιλερ για το «American Sniper»

«Είμαι πρόθυμος να συναντήσω τον Δημιουργό μου και ν' απολογηθώ για κάθε βολή του όπλου μου.» Ετσι «λεβέντικα» και πατριωτικά απαντά ο Κρις Κάιλ του Μπράντλεϊ Κούπερ, όταν μια φωνή τον ρωτά πώς νιώθει που σκότωσε 160 επιβεβαιωμένα θύματα στο Ιράκ. Κάπως έτσι κυλά το νέο τρέιλερ του «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ, που δε μας αφήνει αμφιβολλία ούτε για την ένταση της σκηνοθεσίας του, αλλά ούτε και για την ιδεολογική επιβράβευση των Αμερικανών στρατιωτών - όσο, τουλάχιστον, φαίνεται στα δύο και κάτι λεπτά νέου υλικού. Γιατί η υπόθεση της ταινίας έχει μάλλον διαφορετικό ύφος: Το «American Sniper:The Autobiography Of The Most Lethal Sniper In US Military History», είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του. Η ιστορία της ζωής του Κρις Κάιλ, ενός Τεξανού ελεύθερου σκοπευτή των Αμερικανών Πεζοναυτών που στη διάρκεια της θητείας του σκότωσε 160 ανθρώπους. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου του, που έγινε best-seller και επαινέθηκε για την ειλικρίνεια του, παρουσιάζοντας έναν χαρακτήρα αμφιλεγόμενο, όχι ακριβώς συμπαθητικό, αλλά σε κάθε περίπτωση μέρος της παράνοιας μιας χώρας που συνεχίζει να θρέφει τους νέους της με πατριωτικές αξίες ακραίου μιλιταρισμού.

American Sniper 607

Τον Μάιο του 2012 είχε ανακοινωθεί πως την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Κάιλ, σε παραγωγή του Μπράντλεϊ Κούπερ, θα σκηνοθετούσε ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, ενώ ένα χρόνο μετά, τον Μάιο του 2013 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε πως αυτό θα ήταν το επόμενο φιλμ του μετά το «Λίνκολν». Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όμως, ο Σπίλμπεργκ αποχώρησε και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κλιντ Ιστγουντ, με συμπρωταγωνίστρια του Κούπερ τη Σιένα Μίλερ.

Την ίδια χρονιά,ο Κρις Κάιλ σκοτώθηκε μετά από την φονική επίθεση ενός βετεράνου πεζοναύτη, αφήνοντας τον Μπράντλεϊ Κούπερ με την ευθύνη του να αφηγηθεί τη ζωή του: «Ευτυχώς του μίλησα μια φορά στο τηλέφωνο. Ηταν μια πολύ σύντομη συνομιλία. Αλλά του είπα πόσο σοβαρές ήταν οι προθέσεις μου για να κάνω αυτήν την ταινία. Και ότι θα έπρεπε να είναι σίγουρος πως όποιους φόβους κι αν είχε για το Χόλιγουντ, πως θα έπρεπε να τους ξεπεράσει και να με εμπιστευτεί. Οτι θα έκανα τα πάντα για να πω την ιστορία του», δηλώνει ο Κούπερ, ενώ το φιλμ, που βγαίνει κανονικά τον Ιανουάριο στην Αμερική αλλά έχει ήδη εμφανιστεί σε αρκετές λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2014, ήδη από την περιορισμένη προβολή του. Δείτε παρακάτω το νέο, δεύτερο τρέιλερ του «American Sniper» και φυλαχτείτε! Δείτε ακόμα το επίσημο τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους και την ολοκαίνουρια ελληνική αφίσα.

Διαβάστε ακόμη:

american sniper greek poster 607