Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: 20 ταινίες κινουμένων σχεδίων για ένα Οσκαρ!

στα 10

20 από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρονιάς αναζητούν μια θέση στην πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Χωρίς καμία να αναδεικνύεται ως φαβορί...

Oscars 2015: 20 ταινίες κινουμένων σχεδίων για ένα Οσκαρ!
Book of Life

Με το στρογγυλό αριθμό των 20 ταινιών, ξεκινά φέτος η οσκαρική κούρσα για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων για μια θέση στην τελική πεντάδα, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ακαδημίας, αν οι υποψήφιες ταινίες είναι πάνω από 16 οι υποψηφιότητες θα είναι πέντε και όχι τρεις όπως συνήθως γίνεται στην εν λόγω κατηγορία.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Οσκαρ του 2015.

Ανάμεσα στις 20 ταινίες βρίσκει κανείς μεγαθήρια του box-office όπως το «How to Train Your Dragon 2» και το «The Lego Movie», αλλα και τα επερχόμενα «Big Hero 6» της Disney - να ένα πιθανό φαβορί - και «Penguins of Madagascar» της DreamWorks, αλλά και το «Boxtrolls» της Laika, το «Rocks in My Pockets» της Σίγκνε Μπαουμάνε, το «The Tale of Princess Kaguya» τουΙσάο Τακαχάτα, συνεργάτη του Χαγιάο Μιγιαζάκι και το «The Book of Life» σε παραγωγή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

The Tale of Princess Kaguya 607 The Tale of Princess Kaguya

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στη πεντάδα των Οσκαρ:

Rocks in my Pockets 607 Rocks in My Pockets

Ολες οι παραπάνω ταινίες μπορούν να διαγωνιστούν και στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, αν πληρούν τους όρους της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Oscars 2015