Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2013: Και όμως υπάρχουν από τώρα προβλέψεις...

στα 10

Μας απομένει κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο για την 84η Απονομή των βραβείων Οσκαρ και πριν μάθουμε τους φετινούς νικητές ποντάρουμε στους υποψήφιους της επόμενης χρονιάς που ήδη έχουν αρχίσει να διεκδικούν θέσεις στα Οσκαρ του 2013!

Oscars 2013: Και όμως υπάρχουν από τώρα προβλέψεις...
O Υπέροχος, τρισδιάστατος (και οσκαρικός) Γκάτσμπι του Μπαζ Λούρμαν

Ενα χρόνο ακριβώς πριν από την απονομή των 85ων Οσκαρ μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για να προεξοφλήσει κανείς τους υποψήφιους σε όλες τις κατηγορίες αναλυτικά, αλλά σίγουρα μπορεί να ποντάρει σε μερικούς τίτλους που ήδη διαφαίνονται να παίζουν οσκαρικά μέσα στο 2012.

Ανάμεσα τους ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στις αίθουσες, κάποιες που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τα γυρίσματα τους και κάποιες που περιμένουμε ήδη σαν τρελοί και ανεξάρτητα από το αν πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα Οσκαρ, ευχόμαστε να μην μας απογοητεύσουν!

Lincoln του Στίβεν Σπίλμπεργκ: Ακόμη κι αν η Ακαδημία φέτος σνόμπαρε τον Σπίλμπεργκ (και για τον «Τεντέν» και για το «War Horse» είναι σίγουρο πως δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ιστορικό έπος με πρωταγωνιστή τον Αβραάμ Λίνκολν. Ο Ντάνιελ Ντέι Λίους θεωρείται ήδη από τώρα φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Ο Υπέροχος Γκάτσμπι του Μπαζ Λούρμαν: Αν δεν του βγει «Αυστραλία» αλλά «Moulin Rouge», η μεταφορά του μυθιστορήματος του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Μάλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιαρ μυρίζει Οσκαρ από μίλια...

On the Road του Βάλτερ Σάλες: Μετράτε κατηγορίες από τώρα. Διασκευασμένο σενάριο (βασισμένο στο μυθικό βιβλίο του Τζακ Κέρουακ), φωτογραφία, καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, ταινία. Εκτός αν ο Βάλτερ Σάλες το έχασε γενικώς...στο δρόμο.

Les Miserables του Toμ Χούπερ: Το πιο διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ γίνεται ταινία από τον σκηνοθέτη του «Λόγου του Βασιλιά». Θέλετε κι άλλο; Πρωταγωνιστούν οι Χιου Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουεϊ και Σάσα Μπαρόν Κοέν. Oscar alert μετά μουσικής.

Trouble With The Curve του Ρόμπερτ Λόρεντζ: Ο Κλιντ Ιστγουντ μπροστά από την κάμερα, η Εϊμι Ανταμς στο ρόλο της κόρης του. Α' Ανδρικό, Β' Γυναικείο και ό,τι ήθελε προκύψει.

The Silver Linings Playbook του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ: Με φόρα μετά το οσκαρικό «The Fighter», ο Ντέιβιντ Ο' Ράσελ δίνει δραματικό ρόλο στον Μπράντλεϊ Κούπερ και του βάζει από κοντά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Η Ακαδημία τρελλαίνεται και μόνο στην ιδέα!

Nina της Σίνθια Μορτ: Η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ υποδύεται τη Νίνα Σιμόν. Τελεία και παύλα.

The Master του Πολ Τόμας Αντερσον: Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο ρόλο του πατέρα της Σαϊεντολογίας σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Αντερσον. Βαρύ πυροβολικό που θα ξεφύγει των υποψηφιοτήτων μόνο αν δεν είναι πολιτικά ορθό!

Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο: Οι προβλέψεις διίστανται. Αν μιλάμε για ένα b-movie τύπου «Death Proof» τα Οσκαρ θα το αγνοήσουν. Αν μιλάμε για ένα εμπνευσμένο γουέστερν («southernern», στην κυριολεξία) τότε η Ακαδημία θα υποκλιθεί.

Anna Karenina του Τζο Ράιτ: Πιο οσκαρικό project πεθαίνεις στο κόκκινο χαλί. Η Κίρα Νάιτλι κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως, ναι, το Οσκαρ του 2013 θα είναι δικό της.

Για την ώρα, διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυριανή 84η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.