Buzz

Great Gatsby: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες

στα 10

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από τον «Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν. Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιρ, σαμπάνια, λάμψη και αμαρτωλά 20ς...

Great Gatsby: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες
All that jazz...

Μπορεί η πρεμιέρα της ταινίας να έχει προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα του 2012 - ναι, ένα χρόνο από τώρα- η καμπάνια της όμως ξεκινά επισήμως από σήμερα, με την Warner Bros να αποκαλύπτει τις πρώτες, επίσημες, φωτογραφίες (εμείς σας είχαμε δείξει και κάποια στιγμιότυπα των γυρισμάτων στο Σίδνεϊ, από κάμερες παπαράτσι).

Και πώς να μην απαιτείται ένας ολόκληρος χρόνος για να διαφημίσει κανείς σωστά μία τόσο πλούσια, τόσο λαμπερή παραγωγή όπως αυτή που φημολογείται ότι ετοιμάζει ο Μπαζ Λούρμαν, στη δική του ανάγνωση στο διάσημο μυθιστόρημα του Σκοτ Φιτζέραλντ.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπι», ένα από τα κλασικότερα μυθιστορήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, καταγράφει την ιστορία του νεοπλουτισμού του Νέου Κόσμου στο Λονγκ Αϊλαντ του μεσοπολέμου, και διαθέτει έναν από τους πιο γοητευτικούς, δυσλειτουργικούς, διπρόσωπους ήρωες που γράφτηκαν ποτέ. Το 1974, ο Τζακ Κλέιτον τον έκανε ταινία, σε σενάριο του Φράνσις Φορντ Κόπολα και με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Γκάτσμπι, τη Μία Φάροου στο ρόλου του άπιαστου έρωτά του, της Ντέιζι, τον Μπρους Ντερν ως αδελφό της, Τομ Μπιουκάναν, και την Κάρεν Μπλακ να υποδύεται την παραπεταμένη ερωμένη του, Μερτλ.

Πολλοί ανατρίχιασαν στην ιδέα μίας νέας κινηματογραφικής εκδοχής - τόσο για την επιλογή του Μπαζ Λούρμαν (και καλά η ταινία να θυμίζει «Moulin Rouge», αλλά ποιος θα ήθελε μία ακόμα «Australia»;), όσο και για τους ηθοποιούς που καλούνται να μας κάνουν να ξεχάσουμε το λευκό σμόκιν του Ρέντφορντ και την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της Φάροου.

Ομως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι πολλά παραπάνω από τον ξανθό ζεν πρεμιέ της χιλιετίας και η Κάρεϊ Μάλιγκαν αποτελεί με βεβαιότητα το «it girl» της εποχής μας. Προς το παρόν λοιπόν έχουν την ψήφο εμπιστοσύνης μας, αν και η ιδέα των δεύτερων και τρίτων αναγνώσεων των κλασικών, δεν ήταν ποτέ το καλύτερό μας...

Αυτό που παρατηρούμε πάντως, όσο μας επιτρέπουν αυτές οι teaser εικόνες να συμπεράνουμε, είναι ότι ο Λούρμαν δεν μοιάζει να ακολουθεί την ποπ εικόνα του, αλλά μία ζεστή, συντηρητική προσέγγιση στην αισθητική της εποχής. Ας ελπίσουμε ότι με το βιβλίο ως οδηγό, οι ήρωές του εδώ θα είναι τρισδιάστατοι και οι ηθοποιοί του θα έχουν ρόλους.