Buzz

Και ο Γκάρι Ολντμαν στο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν

στα 10

Ο Γκάρι Ολντμαν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Επιθεωρητής Τζιμ Γκόρντον στην τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη», θα συνεργαστεί και πάλι με τον Κρίστοφερ Νόλαν παίζοντας έναν πολύ μικρό ρόλο στη νέα του ταινία.

Και ο Γκάρι Ολντμαν στο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, «Oppenheimer», ήδη έχει ξεκινήσει τα γυρίσματά της, με πολλούς ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν να παίζουν κι εδώ, είτε σε μεγάλους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είτε απλώς κάνοντας ένα κάποιο μικρό πέρασμα. Ηδη γνωρίζουμε πως ο Κίλιαν Μέρφι θα παίξει τον ρόλο του δημιουργού της ατομικής βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και πως ο Κένεθ Μπράνα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί παλιότερα και σε ταινίες όπως «Δουνκέρκη» και «Tenet», θα παίξει σε ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο.

Σε αυτή την ομάδα έρχεται να προστεθεί και ο Γκάρι Ολντμαν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Επιθεωρητής Τζιμ Γκόρντον στην τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη». Το TalkSport αποκάλυψε πως ετοιμάζεται να κάνει κι αυτός ένα πέρασμα από την ταινία του Νόλαν γυρίζοντας μια μικρή σκήνη τον επόμενο μήνα, η οποία είναι μόλις μια σελίδα σεναρίου.

Διαβάστε ακόμα: Ολα όσα ξέρουμε (μέχρι τώρα) για το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν

oppenheimer

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψε ο ίδιος ο Νόλαν, βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν και θα γυριστεί σε διάφορες τοποθεσίες της Αμερικής, όπως στο Νέο Μεξικό, την Καλιφόρνια και το Νιού Τζέρσεϊ, με συνολικό μπάτζετ 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ταινία, πέρα από τον Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Οπενχάιμερ, πρωταγωνιστούν και η Εμιλι Μπλαντ, η οποία θα παίξει τον ρόλο της συζύγου του Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον οι οποίοι θα παίξουν τους Λούις Στράους, πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, και Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς αντίστοιχα, η Φλόρενς Πιου, η οποία θα παίξει τον ρόλο της Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος θα παίξει έναν επιστήμονα, ο Μπένι Σάφντι, ο οποίος θα παίξει τον Εντουαρντ Τέλερ, έναν Ούγγρο Φυσικό που είναι γνωστός ως ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και μέλος του Manhattan Project, ο Μάικλ Ανγκαράνο ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του Ρόμπερτ Σέρμπερ και Τζος Χάρτνετ ο οποίος θα παίξει τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ερνεστ Λόρενς.

Μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Ντέιν ΝτεΧαν, Ντίλαν Αρνολντ, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Αλντεν Ερενραϊχ και Μάθιου Μοντίν. Την ταινία με τίτλο «Oppenheimer» έχει αναλάβει να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το στούντιο της Universal, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται θα είναι και το νέο κινηματογραφικό σπίτι του Νόναλ μετά και την αποχώρησή του από την Warner, στις 21 Ιουλίου 2023.

oppenhimer