Buzz

Ο Τζιμ Κάρεϊ χαντακώνει το «Kick Ass 2» με προκλητική δήλωση!

στα 10

Ο διάσημος κωμικός δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει στο promotion του «Kick Ass 2» γιατί, μετά τα γεγονότα στο σχολείο του Κονέκτικατ τα προηγούμενα Χριστούγεννα, έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της βίας στο σινεμά. Μάλιστα. Αυτό μας έλειπε τώρα να δίνουμε τροφή σε όσους πιστεύουν ότι το σινεμά ευθύνεται για τη βία στον κόσμο...

Ο Τζιμ Κάρεϊ χαντακώνει το «Kick Ass 2» με προκλητική δήλωση!

Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει μία περίεργη, απρόβλεπτη και σε στιγμές ανησυχητική συμπεριφορά. Είναι επίσης απόλυτα σεβαστές οι απόψεις του για την ανάγκη Gun Control στην αμερικανική νομοθεσία, κάτι που στηρίζει με πάσα αφορμή - ακόμα κι αν αυτή είναι να γυρίσει ένα προκλητικό βίντεο εναντίον του πρώην Προέδρου της NRA και πλέον χρόνια μακαρίτη, Τσάρλτον Ιστον.

Τώρα όμως ο Κάρεϊ σοκάρει τους παραγωγούς του πολυαναμενόμενου Kick-Ass σίκουελ, στο οποίο πρωταγωνιστεί, ανακοινώνοντας μέσα twitter ότι δεν δέχεται να συμμετέχει στο promotional tour της ταινίας, καθώς «καταδικάζει το μέγεθος της βίας» που εμπεριέχει η ταινία.

«Γύρισα το ''Kick-Ass 2'' έναν μήνα πριν ατα γεγονότα στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ και τώρα, αν θέλω να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, δεν μπορώ να στηρίζω πλέον αυτό το μέγεθος της βίας. Ζητώ συγγνώμη από τους συντελεστές της ταινίας. Δεν ντρέπομαι για αυτή, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα έχουν βαθιά αλλάξει που στέκομαι στην καρδιά μου...»

Ο Σκοτσέζος δημιουργός των Kick-Ass κόμικς, Μαρκ Μίλαρ, με ποστ που έκανε στο προσωπικό του blog σήμερα δηλώνει... μπερδεμένος με τη στάση του Κάρεϊ, ο οποίος στο σίκουελ της ταινίας ερμηνεύει τον Colonel Stars and Stripes (Στρατηγό Σημαία).

«Δηλώνω μπερδεμένος από αυτή την αναπάντεχη ανακοίνωση, λες και όσα κανείς μπορεί να καταλάβει από την ταινία δεν υπήρχαν στο σενάριο 18 μήνες πριν. Ναι μπορεί κανείς να πει ότι πέφτουν κορμιά, αλλά πόσο σοβαρά μπορείς να πάρεις μία ταινία που ονομάζεται Kick-Ass 2 - είναι ακριβώς αυτό που λέει κι ο τίτλος. Το σίκουελ μιας ταινίας που γέννησε το Hit Girl, ναι θα λερώσει το πάτωμα με αίμα, αλλά πόσο αυτό μπορεί να σοκάρει κάποιον που είχε δει την πρώτη ταινία και του άρεσε τόσο πολύ;»

Και παίρνοντας έναν πιο σοβαρό τόνο, ο Μίλαρ συνεχίζει: «Οπως κι ο Τζιμ, κι εγώ στέκομαι αποτραπιασμένος απέναντι στη βία της πραγματικής ζωής, αλλά το Kick-Ass 2 δεν είναι ντοκιμαντέρ. Είναι μία ταινία και όπως αυτές του Ταραντίντο, του Πέκινπα, του Σκορσέζε, του Ιστγουντ, του Μπούρμαν, του Στόουν του Παρκ Τσαν Γουκ, το Kick-Ass 2 δεν δείχνει μόνο τη βία αλλά και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της. Η δουλειά μας ως κινηματογραφιστές είναι η ψυχαγωγία...»

Πάντως οι δηλώσεις του Κάρεϊ μπορούν να βλάψουν αρκετά την ταινία στην πορεία της στα box office, καθώς η ήδη ιερόσυλη εκδοχή των ηπερηρώων της δεν είναι αυτό που θεωρείται «mainstream» για έναν αμερικανό γονιό. Ακατάλληλη και προκλητική στο πώς αντιλαμβάνεται τους ήρωες, η ιστορία θέλει τον Kick Ass να έχει εμπνεύσει ένα νέο κύμα αυτοσχέδιων σούπερ ηρώων με αρχηγό τον Στρατηγό Stars and Stripes . Ο Kick Ass θα συστρατευτεί μαζί τους εναντίον της απειλής που ακούει στο όνομα Red Mist (ξαναγεννημένος ως The Mother Fucker). Η μόνη όμως που μπορεί να τους σώσει και μαζί να εξασφαλίσει τη σωτηρία του πλανήτη θα είναι η Hit Girl...

Δείτε το trailer και διαβάστε περισσότερα για το «Kick Ass 2», πάνω από όλα όμως πείτε μας τη γνώμη σας: είναι το σινεμά υπεύθυνο για τη βία που κοινωνικοποιείται και εκφράζεται με μαζικές εκτελέσεις σε σχολεία, εμπορικά κέντρα και σινεμά της Αμερικής;

Διαβάστε επίσης τη γνώμη του Μάικλ Μουρ για όλα αυτά.