Buzz

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ;

στα 10

Σάλος προέκυψε από το δημοσίευμα της Telegraph πως ο νέος συγγραφέας των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ θεωρεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις αυτό ακριβώς που είχε στο νου του ο Ιαν Φλέμινγκ όταν «γέννησε» τον πιο διάσημο μυστικό πράκτορα της λογοτεχνίας και του σινεμά.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ;

Ολα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη του Γουίλιαμ Μπόιντ με αφορμή την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του «Solo», του βιβλίου που συνεχίζει τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, κάνοντας τον Μπόιντ τον έβδομα κατά σειρά συγγραφέα που διαδέχεται τον Ιαν Φλέμινγκ.

Ο Μπόιντ, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς και σεναριογράφους αυτή τη στιγμή στη Μ. Βρετανία (αν έχετε διαβάσει το «Any Human Heart» ξέρετε καλά...), ρωτήθηκε ποιος ηθοποιός θα ήθελε να ερμηνεύσει τον πράκτορα στην υποτιθέμενη μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά.

Και η απάντησή του δεν ήταν έκπληξη. Το όνομα του Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν ακούγεται πρώτη φορά ανάμεσα στα ονόματα που κατά καιρούς έχουν υπάρξει υποψήφια για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

Ο Μπόιντ όμως ενισχύει το επιχείρημά του υπέρ του Λίουις, αναφέροντας πως ο σημαντικότερος ίσως ηθοποιός της εποχής μας είναι ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του ο Ιαν Φλέμινγκ όταν δημιουργούσε τον πιο διάσημο μυστικό πράκτορα της ποπ κουλτούρας.

«Νομίζω πως ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ενσαρκώνει ακριβώς αυτό που είχε περιγράψει ο Φλέμινγκ. Είχε περιγράψει τον Μποντ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, νομίζω, σαν να μοιάζει στον αμερικάνο τραγουδοποιό Χοάγκι Καρμάικλ. Ο Λιούις είναι ψηλός, αδύνατος, ευέλικτος, με μαύρα μαλλιά και όμορφος. Και διαθέτει και το πνεύμα που οφείλει να έχει ο Τζέιμς Μποντ. Γι' αυτό θα τον διάλεγα.»

2

Το «Solo» του Γουίλιαμ Μπόιντ, που κυκλοφορεί εξελίσσεται το 1969 και βρίσκει τον πράκτορα στη Δυτική Αφρική, εν μέσω ενός εμφυλίου πολέμου έτοιμο να αντιμετωπίσει μια αναπάντεχη συνομωσία που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Οπως δηλώνει ο ίδιος ο Μπόιντ: «Ολες οι ταινίες του Μποντ εξελίσσονται στο σήμερα. Δεν θα κάνουν ποτέ έναν ρετρό Μποντ. Μπορούν να πάρουν την υπόθεση του βιβλίου και να τη μεταφέρουν στη σημερινή εποχή αλλά τότε θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.»

Μέχρι να μάθουμε αν ο λιγομίλητος Ντάνιελ Ντέι Λιούις έχει κάτι να πει πάνω σε όλα αυτά, θυμίζουμε πως ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει υπογράψει για ακόμη δύο ταινίες του 007, με την 24η περιπέτεια να ετοιμάζεται ήδη με σκηνοθέτη τον Σαμ Μέντες.

Διαβάστε ακόμη: