Buzz

Ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία!

στα 10

Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά το τελευταίο βιβλίο με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ που κυκλοφόρησε με συγγραφέα τον Ιαν Φλέμινγκ και δύο μετά την τελευταία εμφάνιση του στη λογοτεχνία, ο Βρετανός πράκτορας επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία με μια περιπέτεια που τον βρίσκει μεσήλικα πίσω στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία!

To νέο μυθιστόρημα με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2013, με την υπογραφή του Βρετανού Γουίλιαμ Μπόιντ, ο οποίος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Βρετανού πράκτορα και μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει τον πατέρα του 007, Ιαν Φλέμινγκ, ως ήρωα του βιβλίου του «Any Human Heart».

«Ο πατέρας μου ήταν αυτός που μου γνώρισε τα μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ πίσω στα 60s και μετά τα διάβασα όλα. Το "Από τη Ρωσία με Αγάπη" είναι το αγαπημένο μου. Η ιδέα του να γράψω ένα βιβλίο με ήρωα τον 007 ήταν απλά ακαταμάχητη.», δηλώνει ο Μπόιντ, ο οποίος δεν αποκαλύπτει τίποτα για τον τίτλο και την υπόθεση του καινούριου βιβλίου, εκτός από το γεγονός πως ο Μποντ θα βρίσκεται σε ηλικία 45 ετών και η υπόθεση θα τοποθετείται το 1969.

Μετά το θάνατο του Ιαν Φλέμινγκ το 1964 (με δύο από τις ιστορίες του να έχουν κυκλοφορήσει μετά το θάνατό του), το Fleming Estate ανέλαβε να συνεχίσει τις λογοτεχνικές περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, έχοντας αναθέσει μέχρι σήμερα σε έξι συγγραφείς τη συγγραφή μυθιστορημάτων, διηγημάτων και άλλων αφηγημάτων, με τον τελευταίο να είναι ο Τζέφρι Ντίβερ που το «Carte Blanche» του κυκλοφόρησε το 2011.

Ο Γουίλιαμ Μπόιντ θεωρήθηκε ιδανική επιλογή από το Fleming Estate κυρίως γιατί ειδικεύεται σε κατασκοπικές ιστορίες τοποθετημένες σε σημαντικές ιστορικές περιόδους - από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την Αφρική και το Λος Αντζελες των 60s.

Φανταζόμαστε πως το εν λόγω βιβλίο είναι άσχετο από την επόμενη ταινία της σειράς του Τζέιμς Μποντ που μάλλον θα σκηνοθετήσει ξανά ο Σαμ Μέντες και θα βγει στις αίθουσες το 2014 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ. Ή μήπως όχι;

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζέιμς Μποντ εδώ.