Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γουόνγκ Καρ Βάι στις Κάννες. Oχι με το «The Grandmasters»!

στα 10

Τελικά, ο Γουονγκ Καρ Βάι βρήκε τρόπο να βρεθεί στο 65ο Φεστιβάλ Καννών. Οχι φυσικά με το «Τhe Grandmasters» που δεν είναι ακόμη έτοιμο, αλλά με μια ταινία μικρού μήκους για λογαριασμό του Chivas Regal!

Ο Γουόνγκ Καρ Βάι στις Κάννες. Oχι με το «The Grandmasters»!

To φετινό πρόγραμμα των Καννών δεν «αποκάλυψε» το όνομα του Γουονγκ Καρ Βάι στο Διαγωνιστικό του πρόγραμμα, όπως όλοι περίμεναν, αφού οι διαρκείς καθυστερήσεις του «Τhe Grandmasters» δεν τον βρήκαν έτοιμο και εντός προθεσμίας. Αφήνοντας ανικανοποιήτους τους αναρίθμητους φανατικούς του θαυμαστές που περιμένουν με ανοιχτό το στόμα να δουν τη νέα του ταινία, μια περιπέτεια πολεμικών τεχνών που οι πρώτες εικόνες της προϊδεάζουν για ένα ακόμη καθαρό αριστούργημα από τον σκηνοθέτη της «Ερωτικής Επιθυμίας», του «Happy Together» και του «2046».

Διαβάστε περισσότερα για την τύχη του «The Grandmasters» που τελικά υπολογίζεται πως θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο και άρα μπορεί να είναι έτοιμο - εκτός απροόπτου - για το Φεστιβάλ Βενετίας τον Σεπτέμβριο.

Κι, όμως, τώρα το Chivas Regal, ένας από τους μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Καννών, αποκάλυψε πως ένα μικρού μήκους διαφημιστικό φιλμ που γύρισε ο Γουονγκ Καρ Βάι για λογαριασμό του, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.

Στο φιλμάκι, με τον τίτλο «Dejavu» πρωταγωνιστεί ο Τσανγκ Τσεν και η Ντου Ζουάν, ενώ κανείς δεν ξέρει το περιεχομένο του, εκτός από τις δηλώσεις του Chivas Regal πως πρόκειται για μια ερωτική ιστορία που γυρίστηκε στην Ινδία.

Φυσικά, αν ο Καρ Βάι δεν ξόδευε τόσο χρόνο στο να σκηνοθετεί διαφημιστικά, θα είχε χρόνο να ολοκληρώσει την ταινία στην ώρα της.

Δεν του κρατάμε κακία, ωστόσο, και αντ' αυτού σας προτείνουμε να δείτε το διαφημιστικό που γύρισε για την εταιρεία Shu Uemura μέσα στο 2011.

Διαβάστε περισσότερα για το 65ο Φεστιβάλ Καννών