Buzz

The Grandmasters: δείτε το trailer της νέας επικής ταινίας του Γουόνγκ Καρ Γουάι

στα 10

Με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2012 πια, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι ανεβάζει στο διαδίκτυο το trailer του πολυαναμενόμενου «Yut doi jung si» («The Grandmasters») της επικής βιογραφίας του Ιπ Μαν, θρύλου των πολεμικών τεχνών και εκπαιδευτή του Μπρους Λι.

The Grandmasters: δείτε το trailer της νέας επικής ταινίας του  Γουόνγκ Καρ Γουάι

Επιτέλους βλέπουμε ένα κάπως μεγαλύτερο trailer από αυτό που σας είχαμε δείξει την άνοιξη. Και δε χρειάζεται να καταλάβουμε τους κινέζικους υπότιτλους για να βεβαιωθούμε ότι περιμένουμε από τον Καρ Γουάι, μία ακόμα μεγάλη ταινία.

Το «Yut doi jung si» («The Grandmasters») είναι άλλωστε για αυτόν όνειρο χρόνων, μία παραγωγή που σκόνταψε σε χρηματοδοτήσεις, προγράμματα των ηθοποιών, αλλά και στην ίδια την απαίτηση του σκηνοθέτη να παραδώσει κάτι τέλειο - σύμφωνα πάντα με τα δικά του πρότυπα.

Αρκετές ταινίες έχουν γίνει για το θρύλο του Κουνγκ-Φου, Ιπ Μαν. Σκηνοθέτες όπως οι Ντόνι Γιεν και Γουίλσον Γιπ έχουν προσπαθήσει να αποτυπώσουν τον Μεγάλο Δάσκαλο στο πανί. Περιμένουμε να δούμε τη ματιά του Καρ Γουάι, ο οποίος έχει στρώσει εδώ και χρόνια τον Τόνι Λιουνγκ σε εντατικά μαθήματα για να είναι έτοιμος για τον απαιτητικό ρόλο.

Η Ζανγκ Ζιγί θα ερμηνεύσει τη γυναίκα του Ιπ Μαν και ... μέχρι εκεί γνωρίζουμε. Ο Καρ Γουάι φρόντισε να κρατήσει όλες τις λεπτομέρειες της παραγωγής μακριά από τους δημοσιογράφους για να χτίσει ένα μυστήριο γύρω από την ταινία.

Το trailer βέβαια υποδηλώνει την ατμόσφαιρα και τους ρυθμούς της κινηματογράφησης. Η σήμα κατατεθέν βροχή και τα ημιφωτισμένα πλάνα του σκηνοθέτη συνοδεύονται από τις απαραίτητες slow-mo σκηνές δράσης, οι οποίες, αν κατακλύσουν την ταινία θα είναι δείγμα ότι ο Καρ Γουάι μάλλον επιχειρεί να πιάσει ένα πιο ευρύ κοινό.

Σας αφήνουμε όμως την πραγματική είδηση για το τέλος: αν και το ιστορικό με τις καθυστερήσεις της ταινίας δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι το «Yut doi jung si» μπορεί και να είναι μέρος του προγράμματος του φεστιβάλ Βενετίας.

Ελπίζουμε του 2011.