Buzz

Ο Γουονγκ Καρ Γουάι αποχαιρέτα τις Κάννες (και ίσως και το 2012)

στα 10

Τελικά θα περιμένουμε κι άλλο για να δούμε την καινούρια ταινία του Γουονγκ Καρ Γουάι «The Grandmasters», αφού ο Κινέζος διανομέας της ταινίας τοποθετεί την έξοδο της στο τέλος του 2012 και ίσως στις αρχές του 2013.

Ο Γουονγκ Καρ Γουάι αποχαιρέτα τις Κάννες (και ίσως και το 2012)

Διάσημος για τις καθυστερήσεις του - σχεδόν όσο και ο Τέρενς Μάλικ, αν και ο τελευταίος μοιάζει να έχει βελτιωθεί κατά πολύ - ο Γουονγκ Καρ Βάι και το «The Grandmaster» του δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα αποτελέσουν το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στην πραγματικότητα δεν θα βρίσκεται ούτε στη Βενετία το Σεπτέμβριο, ούτε πουθενά μέσα στο 2012, αφού σύμφωνα με επιβεβαιωμένες φήμες τα γυρίσματα της ταινίας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με τον Γιου Ντογκ, διευθυντή της εταιρίας διανομής Bona Film η ταινία μεταφέρεται για το τέλος του 2012 με ενδεχόμενη και λίγη ακόμη καθυστέρηση για το 2013.

Το «Yut doi jung si» («The Grandmasters») είναι άλλωστε για αυτόν όνειρο χρόνων, μία παραγωγή που σκόνταψε σε χρηματοδοτήσεις, προγράμματα των ηθοποιών, αλλά και στην ίδια την απαίτηση του σκηνοθέτη να παραδώσει κάτι τέλειο - σύμφωνα πάντα με τα δικά του πρότυπα.

Αρκετές ταινίες έχουν γίνει για το θρύλο του Κουνγκ-Φου, Ιπ Μαν. Σκηνοθέτες όπως οι Ντόνι Γιεν και Γουίλσον Γιπ έχουν προσπαθήσει να αποτυπώσουν τον Μεγάλο Δάσκαλο στο πανί. Περιμένουμε να δούμε τη ματιά του Καρ Γουάι, ο οποίος έχει στρώσει εδώ και χρόνια τον Τόνι Λιουνγκ σε εντατικά μαθήματα για να είναι έτοιμος για τον απαιτητικό ρόλο.

Η Ζανγκ Ζιγί θα ερμηνεύσει τη γυναίκα του Ιπ Μαν και ... μέχρι εκεί γνωρίζουμε. Ο Καρ Γουάι φρόντισε να κρατήσει όλες τις λεπτομέρειες της παραγωγής μακριά από τους δημοσιογράφους για να χτίσει ένα μυστήριο γύρω από την ταινία.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας, δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα για την ίσως πιο πολυαναμενόμενη ταινία του...2013.