Buzz

«Mask»: ένα διαφημιστικό με την υπογραφή του Γουονγκ Καρ Βάι

στα 10

Στην πραγματικότητα, δεν υπογράφει απλά το καινούριο διαφημιστικό της γιαπωνέζικης εταιρίας καλλυντικών Shu Uemura, αλλά και μια σειρά προϊόντων make up που έχουν το όνομά του. Τώρα ξέρετε γιατί καθυστερεί το «The Grandmasters».

«Mask»: ένα διαφημιστικό με την υπογραφή του Γουονγκ Καρ Βάι

Η συνεργασία θα ακουγόταν ιδανική, αν έμενε στο επίπεδο της σκηνοθεσίας μιας διαφήμισης, αλλά το να αγοράσεις ένα πακέτο με μάσκαρα, βλεφαρίδες με γκλίτερ, μέικ απ, πούδρα προσώπου και μια σειρά άλλων προϊόντων (που δεν έχω ιδέα τι είναι και σε τι χρησιμεύουν) μοιάζει λίγο τραβηγμένη. Πιθανότατα όχι αν είσαι γυναίκα και πιστεύεις ότι αγοράζοντας το πακέτο «Holiday Collection by Wong Kar Wai», θα μεταμορφωθείς σε κάτι τόσο αισθαντικό, όσο οι λαχταριστές πρωταγωνίστριες στις ταινίες του.

Για να προωθήσει τη σειρά του πάντως, ο Καρ Βάι σκηνοθέτησε το σποτ που μπορέιτε να δείτε παρακάτω, το οποίο η εταιρία περιγράφει σαν ένα «οπτικό ποίημα, ένα πορτραίτο του απελευθερωτικού πάθους που κρύβεται στην καρδιά μας και που εφευρίσκει απ την αρχή τον εαυτό μας με σπίθες κόκκινου πάθους που καίγεται αργά... μέχρις ότου σαν τον πάγο, πνιγεί στη φωτιά».

Αν δεν καταλάβατε τίποτα από το ποιητικό παραλήρημα πυ μόλις διαβάσατε, είναι γιατί το διαφημιστικό του Γουόνγκ Καρ Βάι είναι λέει, βασισμένο στο «Burning in water, drowning in flame» του Τσαρλ Μπουκόσφκι, το οποίο ο σκηνοθέτης περιγράφει σαν «ένα παράδοξο». «Το σποτ εξερευνά τις αντιθέσεις του πάθους» λέει για το «Mask» «και βρήκα πως η αντίθεση του μπλε και του κόκκινου που αντανακλά αυτή του πάγου και της φωτιάς ήταν ιδανική για να την αναπαραστήσει».

Το σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί η νεαρή ανερχόμενη ηθοποιός Σαντρίν Πίνα ολοκληρώθηκε μέσα σε δυο μέρες, παράλληλα με τα γυρίσματα του «The Grandmasters», «ένα ευχάριστο διάλλειμα και μια ευκαιρία να επιστρέψω για λίγο στο σήμερα μετά από μια μεγάλη περίοδο στο παρελθόν για χάρη της ταινίασ» λέει ο σκηνοθέτης.

Το διαφημιστικό παίζει στο video που ακολουθεί, αλλά αν διψάτε για περισσότερο glamour, μπορείτε να δείτε και το making of των γυρισμάτων του και να πάρετε μια ιδέα για τα περιεχόμενα του χρυσού πακέτου, στο gallery.