Buzz

To «Nitram» του Τζάστιν Κέρζελ επιστρέφει σε μια τραγική στιγμή της σύγχρονης Αυστραλίας

στα 10

Μια πράξη τυφλής βίας κι όσα οδήγησαν μέχρι εκεί βρίσκονται στο κέντρο της επόμενης ταινίας του σκηνοθέτη του «True History of the Kelly Gang».

Flix Team
To «Nitram» του Τζάστιν Κέρζελ επιστρέφει σε μια τραγική στιγμή της σύγχρονης Αυστραλίας

Το «Nitram» αφηγείται «ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της αυστραλιανής ιστορίας, σε μια απόπειρα να εξηγήσει το πως και γιατί συνέβη αυτή η φρικαλεότητα». Μπορεί το φιλμ να μην καυονομάζει το ακριβές πάνω στο οποίο στηνεται η ιστορία, αλλά τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αποκαλύψει ότι πρόκειται για την μαζική δολοφονία 35 ανθρώπων από έναν οπλισμένο άντρα στο Πορτ Αρθουρ της Τασμανίας το 1996.

Δείτε ακόμη: H Ζιλιέτ Μπινός κι ο Βενσάν Λιντόν βάζουν φωτιά στην οθόνη, με αγάπη κι αγριότητα, στη νέα ταινία της Κλερ Ντενί

Τζάστιν Κέρζελ 607

Το σενάριο του φιλμ, γραμμένο από τον Σον Γκράντ σεναριογράφο της πρώτης ταινίας του Κέρζελ «Snowtown», θα ακολουθεί τον Νίτραμ, έναν νεαρό άντρα που ζει με την μητέρα του και που ποτέ δεν έχει κατορθώσει να ενσωματωθεί στον κοινωνικό του ιστό. Τουλάχιστον όχι μέχρι την στιγμή που θα γνωρίσει μια απόμακρη κληρονόμο, την Ελεν και μαζί θα χτίσουν μια στενή φιλία. Οταν όμως η φιλία τους τελειώσει με τραγικό τρόπο, η μοναξιά κι η οργή του Νίτραμ θα μεγαλώσει περισσότερο και η κάθοδός του στον προσωπικό του εφιάλτη θα τον οδηγήσει στην πιο μηδενιστική και φρικτή πράξη.

Οι Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζούντι Ντείβις, Αντονι ΛαΠάλια κι η Εσι Ντέιβις κρατούν τους βασικούς ρόλους στην ταινία που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμη για το επόμενο φεστιβάλ των Καννών, απ όπου άλλωστε πριν από χρόνια ξεκίνησε η ανοδική πορεία του Τζάστιν Κέρζελ, όταν το «Snowtown» εντυπωσίασε εκεί.

Δείτε επίσης: Ιδανικό καστ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου