Buzz

Ιδανικό καστ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Εμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, μάλλον, στο νέο, ερωτικό, σατιρικό, φεμινιστικό φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου.

Ιδανικό καστ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Εχοντας αφήσει πλέον στο παρελθόν το «Pop.1280», περιμένοντας νέα για το γουέστερν «The Hawkline Monster» που είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την τεράστια επιτυχία της «Ευνοοούμενης», αλλά και επιβεβαίωση για το αν ισχύει η κινηματογραφική μεταφορά του «My Year of Rest and Relaxation» της Οτέσα Μόσφεγκ, ο σκηνοθέτης μοιάζει να προχωρά με το πρότζεκτ «Poor Things», μια, όπως χαρακτηρίζεται, «ερωτομανή βερσιόν του μύθου του Φράνκενσταϊν»!

Δείτε ακόμη: Γιώργος Λάνθιμος & Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ υποκλίνονται... στο Μυαλό του Τσάρλι Κάουφμαν!

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτζέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα. Ταινία εποχής, ερωτισμός στα όρια, πολιτική σάτιρα και φεμινιστικό κατηγορώ, όλα μαζί, μοιάζουν... ιδανικό δημιούργημα για τον Γιώργο Λάνθιμο.

γιώργος λάνθιμος 607Τις ημέρες της «Ευνοούμενης»...

Οπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή της εταιρίας παραγωγής Element Pictures, η ταινία θα έχει σκηνοθέτη τον Λάνθιμο, σεναριογράφους τον Λάνθιμο και τον Τόνι ΜακΝαμάρα (της «Ευνοοούμενης» και του «The Great»). Στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ θα πρωταγωνιστεί η Εμα Στόουν, η οποία εκτός από την «Ευνοοούμενη» συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο και στο πρότζεκτ «The Artist on the Composer», ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που, θεωρούμε, περιμένει το τέλος της πανδημίας. Το νεότερο για το καστ θέλει τον Γουίλεμ Νταφόε να υποδύεται τον έναν από τους δυο αντιμαχούντες γιατρούς και περιμένουμε με ανυπομονησία την επιβεβαίωση της φήμης.