Buzz

Είναι η διασκευή του «My Year of Rest and Relaxation» η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;

στα 10

Το βιβλίο της Οτέσα Μόσφεγκ για τον - προ 11ης Σεπτεμβρίου - κόσμο ακούγεται πως βρίσκεται ήδη στα χέρια του Γιώργου Λάνθιμου.

Flix Team
Είναι η διασκευή του «My Year of Rest and Relaxation» η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;

Βρισκόμαστε στο έτος 2000 σε μια πόλη λουσμένη με πλούτο και πιθανότητες: τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Η αφηγήτριά μας έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι νέα, λεπτή, όμορφη, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Columbia, ζει σε ενα διαμέρισμα στο Upper East Side στο Μανχάταν και ζει με χρήματα από την κληρονομιά της. Αλλά υπάρχει ένα κενό στη ζωή της και δεν προέρχεται μόνο από την απώλεια των γονιών της ή τον τρόπο που της συμπεριφέρεται το αγόρι της που εργάζεται στη Wall Street ή η σαδομαζοχιστική σχέση που έχει με την καλύτερή της φίλη.

Αυτή είναι η περιγραφή-υπόθεση του «My Year of Rest and Relaxation» της Οτέσα Μόσφεγκ (στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο της «Αϊλίν» από τις εκδόσεις Ψυχογιός) που περιγράφει, σατιρίζει και χαρτογραφεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζωή στη Νέα Υόρκη πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, ακριβώς στο κομβικό σημείο όπου ο κόσμος έδειχνε να αλλάζει για πάντα και το να κοιμηθείς για έναν ολόκληρο χρόνο ίσως έμοιαζε με τη λύση σε κάθε πρόβλημα.

Ακούγεται ως φήμη πως αυτό θα είναι ένα από τα επόμενα σχέδια του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος, όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, βρίσκει το όνομά του ήδη να υπογράφει τη διασκευή στο σινεμά του «Pop. 1280» του Τζιμ Τόμσον, τη μίνι σειρά «The Man in the Rockefeller Suit» και τη διασκευή του «The Hawkline Monster» του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν.

Αναμένουμε επιβεβαιώσεις για το αν τελικά το «My Year of Rest and Relaxation» θα είναι όντως η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ή μια από τις επόμενες...

my year