Industry

To Netflix βρίσκεται πολύ κοντά στο να αγοράσει τον παλαιότερο κινηματογράφο του Χόλιγουντ, το Egyptian Theater

στα 10

Σε μια κίνηση ματ προς όλες εκείνες τις αίθουσες που μποϊκοτάρουν τις ταινίες του, το Netflix βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει μια δική του κινηματογραφική αίθουσα.

To Netflix βρίσκεται πολύ κοντά στο να αγοράσει τον παλαιότερο κινηματογράφο του Χόλιγουντ, το Egyptian Theater

Δεν είναι κρυφό πως αρκετοί αιθουσάρχες των κινηματογράφων στο Χολιγουντ μισούν το Netflix και μπλοκάρουν τις προβολές ταινιών του. Και έτσι τι κάνει αυτό ως αντεπίθεση; Χρηματοδοτεί μεμονωμένες αίθουσες που χρεοκόπησαν ή αγοράζει κινηματογράφους. Το έκαναν με το ιστορικό θέατρο του Μπρόντγουεϊ για τον «Ιρλανδό» (μάλιστα ανακαινίζοντάς το πλήρως) και αργότερα με το «Paris Theater» για την προβολή του «Marriage Story». Τώρα ετοιμάζεται να αγοράσει μια από τις παλιότερες κινηματογραφικές αίθουσες του Χολιγουντ, το Egyptian Theater.

Μετά από πάνω από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων το Netflix είναι κοντά στο να κλείσει την συμφωνία για να αγοράσει το ιστορικό κινηματογράφο Egyptian Theater στο Χόλιγουντ, φέρνοντας το ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του να γίνει ένα σοβαρό μέλος της Χολιγουντιανής κινηματογραφικής κοινότητας αλλά και να αποκτήσει τον δικό του χώρο για να προβάλει τις ταινίες του έτσι ώστε να δικαιούνται να εγκριθούν ως υποψήφιες για Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: Netflix and (not so) Chill: Η - όχι και τόσο κρυφή - κινηματογραφική μάχη της δεκαετίας

egyptian theater 607

Σύμφωνα με το Variety η τιμή με την οποία θα κλείσει η συμφωνία για την αγορά του κινηματογράφου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, ενώ το Netflix διαβεβαίωσε πως ο κινηματογράφος συνεχίσει να είναι μέρος του American Cinematheque, μιας μη κερδοσκοπικής κινηματογραφικής οργάνωσης που προβάλει ταινίες στον συγκεκριμένο κινηματογράφο, με την ομάδα του να προβάλει ταινίες εκεί τα Σαββατοκύριακα. To Netflix θα συμβάλει στην ανακαίνιση του σινεμά θα χρησιμοποιεί την αίθουσα μόνο για ειδικές εκδηλώσεις, προβολές και πρεμιέρες κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

«Το Egyptian Theater είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Χολιγουντιανής ιστορίας και έχει διαφυλαχθεί από την κινηματογραφική κοινότητα του Λος Αντζελες για σχεδόν πάνω από έναν αιώνα. Εχουμε την τιμή να συνεργαστούμε με την American Cinematheque για να διατηρήσουμε την ιστορική αυτή κληρονομιά της αίθουσας και να συνεχίσουμε να παρέχουμε αξιόλογες κινηματογραφικές εμπειρίες στο κοινό. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα της αίθουσας με τρόπους που θα ωφελήσουν τόσο τους λάτρεις του κινηματογράφου όσο και την κοινότητα», δήλωσε ο Σκοτ Στούμπερ επικεφαλής του Netflix.

Διαβάστε ακόμα: To Netflix έχει συνείδηση: Η πλατφόρμα θα ακυρώνει τις συνδρομές των αδρανών χρηστών της

egyptian theater 607

Από την άλλη ο πρόεδρος του American Cinematheque Ρικ Νισίτα δήλωσε πως «το American Cinematheque είχε την τιμή να επαναφέρει στην ζωή το Egyptian πίσω το 1998 και μαζί με το Netflix είμαστε ενθουσιασμένοι την διαχείριση αυτή ανακαινίζοντάς το για άλλη μια φορά για μια νέα γενιά κινηματογραφόφιλων που θα ζήσουν την εμπειρία των ταινιών στη μεγάλη οθόνη.»

Το Egyptian Theater είναι μια από τα παλαιότερες κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1922 ως ένα πολυτελές κινηματογραφικό παλάτι για την πρώτη πρεμιέρα ταινίας που έγινε στο Χόλιγουντ (το «Robin Hood» το 1922). Η αίθουσα έκλεισε τις πόρτες της το 1992 με το American Cinematheque να αγοράζει την αίθουσα αυτή από την πόλη του Λος Αντζελες για ένα μόλις δολάριο με την προϋπόθεση πως θα την ανακαινίσει και θα την επαναφέρει στις παλιές ένδοξες εποχές της. Η ανακαίνιση κόστισε 12.8 εκατομμύρια δολάρια και οι πόρτες του Egyptian άνοιξαν ξανά το 1998.

Διαβάστε ακόμα: Netflix: Δεν παίζετε τις ταινίες μας, θα αγοράσουμε κινηματογράφους!

egyptian theater 607