Industry

Κάτι ανεπανάληπτο έχει προγραμματιστεί για τις προβολές του «Irishman» στη Νέα Υόρκη

στα 10

Εφόσον τα multiplex δεν θέλησαν να προβάλουν την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε λόγω Netflix, στην Νέα Υόρκη θα γίνει κάτι ιστορικό!

Κάτι ανεπανάληπτο έχει προγραμματιστεί για τις προβολές του «Irishman» στη Νέα Υόρκη

Πριν από λίγο καιρό διαβάσαμε ότι οι αμερικανικές αλυσίδες πολυκινηματογράφων αρνούνται να προβάλουν το «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, η έξοδός τους στις αίθουσες ένα μήνα μόνο πριν την προβολή του στο Netflix δεν «σέβεται» τους κανόνες της αγοράς. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Βέβαια, πριν ξεκινήσουμε ξανά την θεμιτή συζήτηση για το ρόλο του Netflix στη διαμόρφωση ενός νέου κινηματογραφικού τοπίου, να υπολογίσουμε στην μεγαλύτερη εικόνα κι όσα αποκάλυψε ένα πρόσφατο άρθρο του Variety: ο Σκορσέζε δεν πήγε στο Netflix, έτσι απλά. Το κινηματογραφικό στούντιο της Paramount, ενώ είχε αρχικά συμφωνήσει, στην πορεία βρήκε τον «Ιρλανδό» του πολύ ακριβό και τον έδιωξε. Να το επαναλάβουμε: κινηματογραφικό στούντιο έδιωξε τον Μάρτιν Σκορσέζε και τη νέα του γκανγκστερική ταινία με Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι «γιατί τη βρήκε πολύ ακριβή τελικά». Η αλήθεια είναι ότι τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν τους ηθοποιούς νεότερους είχαν μεγάλο budget. Ειδικά εφέ, μεγάλο μπάτζετ, 3 1/2 ώρες διάρκειας και ούτε έναν υπερήρωα - που πας βρε Μάρτιν;

Διαβάστε κι αυτό: Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν θεωρεί τις ταινίες της Marvel... ταινίες

The Irishman 607

irishman 607

Ευτυχώς λοιπόν που υπήρξε το Netflix, γιατί διαφορετικά, πολύ απλά, το «The Irishman»δε θα γυριζόταν. Καλά να πάθουμε.

Σήμερα όμως διαβάζουμε ότι η Νέα Υόρκη αποφάσισε κάτι ανεπανάληπτο. «Ο Ιρλανδός» του Σκορσέζε, όχι απλά θα παιχτεί, αλλά θα προβάλλεται για έναν ολόκληρο μήνα σε θέατρο του Μπρόντγουεϊ.

Τόσες και τόσες παραδοσιακές αίθουσες έχουν κλείσει στην Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια - αίθουσες όπως τα «Ziegfeld» και «Paris». Η ευκαιρία να αναστήσουμε την κινηματογραφική εμπειρία σε ένα ιστορικό θέατρο όπως το Belasco είναι κάτι που με ενθουσιάζει» | Μάρτιν Σκορσέζε

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, το ιστορικό θέατρο «Belasco» θα μεταμορφωθεί σε κινηματογραφική αίθουσα, όπου το «Irishman» θα προβάλλεται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, με διπλές παραστάσεις τα σαββατοκύριακα.

Irishman 607 1

Irishman 607 5

Το Netflix θα ανακαινίσει το θέατρο με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό για να δείξει την ταινία του, όχι απλά σε μεγάλη οθόνη, αλλά και σε μεγαλειώδη θεατρική αίθουσα.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην ιστορία ενός θεάτρου που μετρά 112 χρόνια λειτουργίας!

Κι ο Σκορσέζε δηλώνει ενθουσιασμένος: «Τόσες και τόσες παραδοσιακές αίθουσες έχουν κλείσει στην Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια - αίθουσες όπως τα «Ziegfeld» και «Paris». Η ευκαιρία να αναστήσουμε την κινηματογραφική εμπειρία σε ένα ιστορικό θέατρο όπως το Belasco είναι κάτι που με ενθουσιάζει»

Διαβάστε περισσότερα:

The Irishman