Buzz

Ο Μαρκ Ράφαλο παροτρύνει το Χόλιγουντ να γδυθεί & να εξηγήσει στους ψηφοφόρους τι σημαίνει «naked ballot»

στα 10

Τι άλλο θα κάνουν για να πείσουν τον αμερικανικό λαό να ψηφίσει; Δείτε το βίντεο.

Ο Μαρκ Ράφαλο παροτρύνει το Χόλιγουντ να γδυθεί & να εξηγήσει στους ψηφοφόρους τι σημαίνει «naked ballot»

H αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές της νεότερης αμερικανικής Ιστορίας. Στις 3 Νοεμβρίου ή θα αλλαξει το καθεστώς, ή θα επανεκλεγεί ο Τραμπ - με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και δυστυχώς συνεπάγεται πολλά και διακυβεύονται ακόμα περισσότερα. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο αμερικανός πολίτης δεν ξεκουνιέται εύκολα για να ψηφίσει - οι εκλογές τους έχουν ένα τεράστιο (και δυσανάλογο του έθνους) ποσοστό αποχής, που πολλές φορές αυτό κρίνει το αποτέλεσμα. Προσθέστε και τον παράγοντα Covid 19, το social distancing κλπ, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μία ακόμα χαμένη ευκαιρία.

Για αυτό κι έχει προταθεί το σύστημα ταχυδρομικής ψηφοφορίας - να καταθέσουν την ψήφο τους οι πολίτες, όχι σε εκλογικά κέντρα, αλλά από το σπίτι, και να συγκεντρωθούν τα ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία και σε πολλούς ανθρώπους ενός κοινωνικού περιθωρίου (με αναπηρία, ασθένειες, μη δυνατότητα στην μετακίνηση κλπ) να ψηφίσουν - κάτι που δεν βρήκε καθόλου θετική την Κυβέρνηση Τραμπ που προσπαθεί να σαμποτάρει αυτά τα ψηφοδέλτια και να βγάλει άκυρη την ψηφοφορία.

Δείτε κι αυτό: «Ολοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα απ' αυτόν»: Ο Τζιμ Κάρεϊ πατάει pause στον Ντόναλντ Τραμπ στην πρεμιέρα του SNL

sara silverman naked ballot

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμμένες οδηγίες και κανονισμοί για να είναι έγκυρα αυτά τα ψηφοδέλτια και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν το περιθώριο να χάσουν ψήφους λόγω κάποιου τεχνικού λάθους. Αν, για παράδειγμα, ο ψηφοφόρος χρησιμοποιήσει χρωματιστό στιλό, κι όχι μαύρο, η ψήφος του θα είναι άκυρη. Ή, αν δεν βάλει το ψηφοδέλτιό του μέσα και στους δυο φακέλους που θα του αποσταλούν, θεωρείται γυμνή (naked ballot).

Για αυτό και ο Μαρκ Ράφαλο, με τη βοήθεια φίλων του από το Χόλιγουντ (από τη Σάρα Σίλβερμαν μέχρι την Εϊμι Σούμερ κι από τον Κρις Ροκ μέχρι τον... Μπόρατ!), έφτιαξαν ένα πρόμο που γύρισαν... naked, για να εξηγήσουν, με απλά λόγια, τι σημαίνει naked ballot. Και πώς να τις αποφύγουμε.

Τι άλλο θα κάνουν στην απόγνωσή τους; Ολος ο πλανήτης παρακολουθεί αυτές τις εκλογές.


Διαβάστε περισσότερα: